F1-tähti potku-uhan alla – sisäpiiritieto kertoo rajusta uhkavaatimuksesta

Kokeneella F1-tähdellä Daniel Ricciardolla on kaksi kisaa aikaa kääntää tulostasonsa paremmaksi tai nuori Liam Lawson nostetaan australialaiskuskin tilalle RB-talliin, uutisoi New Zealand Herald

Red Bullin F1-tallin neuvonantaja Helmut Marko on lehden tietojen mukaan antanut sen sisartiimiä edustavalle Ricciardolle "uhkavaatimuksen". Ricciardon on parannettava tuloksiaan seuraavissa osakilpailuissa Japanissa ja Kiinassa.

Jos näin ei tapahdu, 22-vuotias Lawson ottaa hyvin todennäköisesti tämän ajopaikan loppukauden ajaksi jo toukokuun alussa ajettavasta Miamin GP:stä lähtien. 

Uusiseelantilainen Lawson liittyi Red Bullin junioriohjelmaan helmikuussa 2019, ja on ollut tallin F1-varakuski kesästä 2022 lähtien. Hän sai yllättäen kutsun AlphaTaurin (nykyinen RB) rattiin kesken viime F1-kauden, kun Ricciardo mursi kätensä ulosajossa Hollannin GP:n harjoituksissa.

Lawson ehti ajaa viisi osakilpailua ennen Ricciardon paluuta. Hän saalisti noissa kisoissa kaksi MM-pistettä.

Urallaan kahdeksan GP-voittoa saavuttanut Ricciardo, 34, on ajanut kuluvan kauden kolmessa kisassa sijoitukset 13, 16 ja 12. Pistetili on vielä avaamatta, kun tiimikaveri Yuki Tsunoda oli seitsemäs Australian GP:ssä viime viikonloppuna. 

Lue myös:

    Uusimmat