F1-legenda Alain Prost lyttää Valtteri Bottaksen mahdollisuudet Lewis Hamiltonin rinnalla: "Se on lähes mahdotonta"

Renault'n F1-tallin taustalla neuvonantajan roolissa toimiva nelinkertainen maailmanmestari Alain Prost ei usko Valtteri Bottaksen mahdollisuuksiin MM-taistelussa Lewis Hamiltonia vastaan.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Unkarin GP suorana 17.-19.7.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55, 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Unkarin GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Bottas johtaa Hamiltonia kahden ajetun osakilpailun jälkeen kuudella pisteellä. Neljättä kauttaan Mercedeksellä ajava suomalainen keikkui MM-sarjan piikkipaikalla myös viime kauden alussa, mutta lopulta Hamilton jyräsi kuudenteen mestaruuteensa ylivoimaisella erolla.

1980-luvun lopulla ja 1990-luvun alussa kaikkiaan neljä kuljettajien MM-titteliä McLarenilla ja Williamsilla nimiinsä vienyt Prost, 65, uskoo kupletin juonen olevan hyvin samanlainen myös tänä vuonna.

– Lewisin voittaminen MM-taistelussa on erittäin vaikeaa, etenkin kun hän ajaa nykyisellä autollaan, nykyisessä tallissaan. Tavallisissa olosuhteissa se on lähes mahdotonta, Prost sanoo Reutersin haastattelussa.

– Hänen elämänsä on sitä vakaampaa, mitä vakaampi hänen asemansa on tallissa, ja me kaikki näemme, että hän on yhä parempi.

Hamilton, 35, on vain yhden maailmanmestaruuden päässä Michael Schumacherin rikkomattomana pidetystä seitsemän MM-tittelin ennätyksestä. Prostin arvio on, että Hamilton ohittaa Schumacherin tämän ja ensi kauden aikana – etenkin, kun vuonna 2021 ajetaan hyvin pitkälti tämän vuoden autoilla.

– Sanoisin, että hän voittaa kahdeksan mestaruutta, helposti.

– En vain näe, että kukaan muu voisi voittaa tänä vuonna. Ehkä Valtteri voisi voittaa, mutta se riippuu siitä, montako kilpailua kauden aikana ajetaan, ja jos Lewisillä jää teknisten ongelmien vuoksi yksi tai kaksi kisaa ajamatta, sitähän ei voi tietää. Valtteri ajaa Lewisin kanssa samalla autolla.

Sen sijaan Red Bullin heittämään haasteeseen Prost ei usko.

– En jaksa uskoa, että mikään muu auto voisi voittaa mestaruutta tänä tai ensi vuonna. Sitä en tiedä, mitä sen jälkeen tapahtuu.

Lue myös:

    Uusimmat