F1-sarjan suunnitelmia varjostaa uusi uhka

Iso-Britannian hallituksen uskotaan asettavan uusia koronavirusrajoitteita, joiden epäillään vaikeuttavan formula ykkösten osakilpailujen järjestämistä Silverstonessa heinäkuussa. 

Uusien rajoitusten uskotaan sisältävän asetus 14 päivän mittaisesta karanteenista Irlannin, Kanaalisaarten ja Mansaaren ulkopuolelta Britannian tuleville matkustajille. Rajoituksen toteutumista saatetaan vahtia yllätystarkastuksilla. 

Tämä löisi kapuloita F1-sarjan nykyisten suunnitelmien rattaisiin. Kausi on tarkoitus aloittaa kahdella kilpailulla Itävallassa 3.-5. heinäkuuta ennen siirtymistä Silverstoneen, jossa sielläkin ajettaisiin useampi kisa. Mutta jos Brittein saarilla on käytössä kyseinen rajoitus, kilpaileminen Silverstonessa onnistuisi vasta kolme viikkoa toisen Itävallassa käydyn kilpailun jälkeen.  

Lisäongelmia saattaa aiheuttaa Ferrarin, AlphaTaurin ja Alfa Romeon F1-väen liikkuminen Isoon-Britanniaan. Muiden seitsemän tallin tehtaat ovat Briteissä.  

Vielä ei ole varmaa koskevatko mahdollisesti voimaan tulevat rajoitukset vain lentokonematkustajia, ja kuorma-autoliikenne ja tärkeä laivaliikenne jätettäisiin rajoitusten ulkopuolelle. Tämä loisi mahdollisuuden myös F1-sarjan suunnitelmille. 

F1-sarja on kertonut, että se pyrkii takaamaan työntekijöiden turvallisuuden säännöllisillä koronatesteillä, tiukoilla henkilömäärärajoituksilla ja liikkumisen rajoittamisella varikolla.

Lähde: planetf1.com

Lue myös:

    Uusimmat