Taas kaksi F1-kisaa vaakalaudalla – jyrkät varotoimet tekevät GP:n järjestämisen mahdottomaksi

Miksi Mercedeksen ratti-innovaatio kielletään vuoden 2021 säännöissä? F1-asiantuntijat kertovat formulamaailman viimeisimmät käänteet 5:07
Niki Juusela ja Ossi Oikarinen keskustelevat Mercedeksen suorituksesta ja Ferrarin piilottelusta talvitestien avausviikolla.

Koronaviruksen aiheuttamat varotoimenpiteet vaarantavat useamman F1-osakilpailun kohtalon.

Toistaiseksi koronaviruksen uhka on peruuttanut jo Kiinan F1-osakilpailun, mutta lisää peruutuksia saattaa olla luvassa. Saksalaislehti Auto Motor und Sport kirjoittaa, että ainakin Bahrainin ja Vietnamin osakilpailut olisivat vaakalaudalla.

Bahrainin GP on tarkoitus ajaa sunnuntaina 22. maaliskuuta. Kisajärjestelyitä hiertää kuningaskunnan turvallisuusasetus, jonka mukaan maahan ei saa tulla matkustaja, joka on kulkenut Dubain tai Singaporen kautta. Kun kausi alkaa vain viikkoa aiemmin Australian Melbournessa, se tekee reitittämisen paikan päällä äärimmäisen haastavaksi.

– On melkein mahdotonta matkustaa Bahrainiin lentämättä Dubain tai Singaporen kautta, Auto Motor und Sport huomauttaa.

Vietnamin osakilpailu Hanoissa on ohjelmassa 5. huhtikuuta, ja myös siellä turvallisuusmääräykset hankaloittavat F1-kisan järjestämistä. Saksalaislehden mukaan Euroopan suurimmassa koronaviruskeskittymässä Italiassa oleskelleita ihmisiä ei päästetä maahan ilman 14 päivän karanteenia.

Jos kielto on yhä voimassa vajaan kuukauden kuluttua, se aiheuttaisi ylitsepääsemättömiä ongelmia muun muassa italialaistalleille Ferrarille ja Alpha Taurille mutta myös rengasvalmistaja Pirellille.

Kiinan läheisyys ei ole Hanoissa ongelma, sillä Vietnamissa on ainakin virallisesti toistaiseksi vain 16 koronavirustartuntaa.

Auto Motor und Sportin mukaan F1-sarja järjestää kaksi kriisikokousta tällä viikolla Barcelonan testien yhteydessä, torstaina ja perjantaina.

– Tällaiseen ei voi varautua, voi vain reagoida, Haasin tallipäällikkö Günther Steiner sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat