Britannian F1-kisan suunnitelmat jo pitkällä – "Voimme toimia F1:n päätösaikataulun kanssa"

Britannian GP:n näyttämönä toimivan Silverstonen toimitusjohtaja Stuart Pringle kertoo radan valmistautuneen täysillä eristysolosuhteissa ajettavaan viikonloppuun, mutta kisan ajaminen ei silti ole hänen mukaansa missään nimessä varmaa.

Silverstone on Itävallan jälkeen toisena kisapaikkana järjestämässä F1-kisoja, mahdollisesti kaksikin, jos sarja pystytään heinäkuussa käynnistämään tyhjille katsomoille. F1-sarja esitteli tällä viikolla suunnitelmansa kauden ajamisesta heinäkuusta joulukuuhun ulottuvalla ajanjaksolla. Monien mielestä kaavailu oli varsin optimistinen.

Silverstone halusi jotain päätöksiä kisoista huhtikuun loppuun mennessä, mutta nyt kaikki on toimitusjohtaja Pringlen mukaan valmista kisaamiselle.

– Huhtikuun loppu oli vain sen takia, että jos meidän olisi pitänyt käynnistää väliaikaisten majoituspaikkojen rakentaminen, hoitaa yleisö ja niin edelleen, Pringle sanoo uutistoimisto Reutersille.

– Nyt teemme töitä vain olemassa olevan infrastruktuurin kanssa, joten siinä on todella paljon vähemmän työtä.

– Olen luottavainen, että voimme toimia F1:n päätösaikataulun kanssa. He taitavat olla ne, jotka tekevät päätöksen, Pringle toteaa.

Kaikkien kisojen järjestäminen on silti riippuvainen paikallisten hallitusten tekemistä linjauksista. Kisatapahtumat olisi helpointa viedä esimerkiksi Britanniaan ja Itävaltaan, missä rata on varsin hyvin saavutettavissa ilman suurta määrää ihmiskontakteja matkan varrella.

Esimerkiksi Silverstonessa ratayhtiö valmistautuu käyttämään valtavaa 400-metristä rakennustaan F1-kisaväen ruokkimiseen. Rakennuksessa on viisi erillistä hallia.

Lue myös:

    Uusimmat