Britannian F1-kisan järjestäminen mahdotonta karanteenisäädösten takia – F1 vaatii poikkeuslupaa

F1-sarja kertoo, että Iso-Britannian hallituksen suunnitelmat koronarajoitusten varalle estäisivät Silverstonen osakilpailun järjestämisen. Jos rajoituksia ei helpoteta, luvassa on vaikutuksia kymmeniin tuhansiin sarjaan yhteydessä oleviin työpaikkoihin.

Britannian päättäjät ovat kertoneet suunnittelevansa 14 päivän karanteenia suurimmalle osalle ihmisistä, jotka saapuvat maahan tulevina viikkoina. Suunnitelman tarkoituksena on estää koronaviruksen toisen aallon puhkeaminen.

70-vuotisjuhlakautta viettävä F1-sarja suunnittelee puolestaan järjestävänsä Itävallan tuplakilpailujen jälkeen heinäkuun alussa Silverstonessa niin ikään kaksi kilpailua tyhjille katsomoille.

– 14 päivän karanteeni tekisi Britannian GP:n järjestämisen tänä vuonna mahdottomaksi. Sillä on jättimäinen vaikutus kymmeniin tuhansiin työpaikkoihin, jotka ovat yhteydessä formula ykkösiin ja sen erilaisiin toimitusketjuihin. Jos kaikki huippu-urheilu palaa televisioon, poikkeuksia on myönnettävä, sarjan tiedottaja kertoi tiistaina.

F1-talleista seitsemän kymmenestä pitää tukikohtaansa Englannissa. Sarja pitää yhä kiinni suunnitelmasta järjestää kilpailut Itävallassa tarkan kontrollin alaisuudessa, jossa kaikkia tallien jäseniä testattaisiin toistuvasti. Nämä myös matkustaisivat charter-lennoilla ulkopuolisia kontakteja välttääkseen. Silverstonea suunnitellaan eristettäväksi vastaavalla tavalla.

Jos karanteeni on voimassa pidempään, se uhkaa myös brittiläisten jalkapalloseurojen menestystä eurokentillä. Manchester City ja Chelsea ovat yhä mukana Mestarien liigan pudotuspeleissä samalla kun Manchester United, Wolverhampton ja skotlantilainen Rangers jatkavat kamppailuaan Eurooppa-liigan pudotuspelivaiheessa.

Liikenneministeri Grant Shapps kertoi maanantaina hallituksen jatkavan ”aktiivista keskustelua” koronarajoitusten suhteen, vaikka käytäntö olisikin aluksi yleisesti kaikkia koskeva.

– Meidän tulisi ilman muuta pohtia, miten säännöstöä tulisi kehittää esimerkiksi koskien ihmisiä, jotka saapuvat ilmasiltoja pitkin maista, joissa koronaviruksen tartunta-uhka on laskenut, Shapps sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat