F1-pomoilta uusi suunnitelma – tässäkö tapa, jolla kausi polkaistaan käyntiin?

Torstaina saatiin tuoreimmat vihjeet siitä, miten koronaviruksen takia seisahduksiin joutunutta F1-kautta pyritään aloittamaan. 

Formula ykkösten johtajat ja tallipomot kokoustivat torstaina etäyhteyden välityksellä keskustellakseen suunnitelmista F1-kauden pelastamiseksi. Tässä vaiheessa kaksi kisaa on jo kokonaan peruttu ja peräti seitsemän siirretty. 

BBC:n uutisen mukaan tuorein ehdotus on aloittaa kausi ilman yleisöä Itävallassa 5. heinäkuuta, minkä jälkeen ajettaisiin kaksi kilpailua Silverstonessa ilman yleisöä. Kymmenestä seitsemän F1-tallin tehdas on lähellä englantilaisrataa. 

Racefans-sivuston mukaan Silverstonessa saatettaisiin ajaa jopa kolme kilpailua neljän viikon aikana. 

F1-kauden, kuten muidenkin urheilutapahtumien, järjestämistä hillitsevät yksittäisten maiden erilaiset koronavirusrajoitteet ja erot taudin leviämisessä. 

Itävalta hölläsi rajoitteita yhtenä ensimmäisistä Euroopan maista tällä viikolla. Esimerkiksi tuhannet kaupat saivat avata ovensa, mutta itävaltalaisia ohjeistetaan edelleen tekemään etätöitä, jos mahdollista.

Iso-Britannian hallitus puolestaan jatkoi koronaohjeistuksiaan kolmella viikolla torstaina, ja Ranskassa massatapahtumat ovat kielletty ainakin heinäkuun puoliväliin saakka.  

Sarjan päättäjät ja tallipomot ovat sanoneet aiemmin, ettei kautta kannata aloittaa, jos sitä ei voida jatkaa. Mestaruuksien jakaminen vaatii vähintään kahdeksan kisan ajamista. 

Lähteet: BBC, Reuters, Racefans

Lue myös:

    Uusimmat