F1-pomo väläyttelee: Sebastian Vettel kuin toinen mies ensi kaudella – "Toki toivon, ettei niin käy"

3:32
Videolla kuvaa F1:n edellisestä osakilpailusta Italian Imolasta.

Palaako nelinkertainen maailmanmestari Sebastian Vettel takaisin huipulle? Tämä on yksi seuraavan F1-kauden isompia kysymysmerkkejä. Red Bullin neuvonantajan Helmut Markon mukaan skenaario voi hyvinkin toteutua.

33-vuotias Vettel on ollut pahoissa vaikeuksissa tällä kaudella. Vettel ei ole saanut kunnon otetta Ferrarin tämän kauden autoon. Seuraus on ollut se, että Vettel on jäänyt jopa keskikastissa hännille.

Red Bullilla saksalaisen pomona toiminut Helmut Marko uskoo tietävänsä syyn sille, miksi Vettel on tarponut syvällä suossa.

– Auton pitää istua täydellisesti hänelle. Muuten Sebastian alkaa miettimään liikaa, Marko sanoi Sport1:lle.

– Siksi hänellä oli niin paljon ongelmia Daniel Ricciardon kanssa vuonna 2014. Meidän automme ei ollut enää silloin voittava auto. Mercedes oli kaukana meistä.

– Mutta sitten kun Sebastian on yhtä autonsa kanssa, häntä on vaikea päihittää.

Marko väläytteleekin, että Vettel voi nousta ensi kaudella takaisin kärkitaistoon. Saksalainen vaihtaa tämän kauden jälkeen Ferrarilta Aston Martinille.

– Jos heidän autonsa sopii hänelle, niin Mercedeksen teknologian avulla voimme nähdä ihmeen. Toki toivon, meidän kannaltamme, ettei niin käy, Red Bull -pomo Marko pohti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja