Lewis Hamiltonilta dramaattinen F1-päätös? Ralf Schumacher: "Menestys on jättänyt jälkensä"

Hamilton jälleen voittoon Imolan GP:ssä – Bottas maaliin toisena, kärkikolmikkoon ylsi hurjan kisan päätteeksi myös Renaultin Daniel Ricciardo 1:11
Hamilton jälleen voittoon Imolan GP:ssä – tässä kiinnostavimmat hetket

Mercedeksen brittikuljettaja Lewis Hamilton antoi varsin kovia kommentteja viime sunnuntain Imolan GP:n jälkeen. Hamiltonin mukaan hän ei tiedä, että jatkuuko hänen F1-uransa. Ralf Schumacherin mukaan Hamilton voi hyvinkin lopettaa. Taustalla on useita isoja tekijöitä.

Aihe nousi tapetille, kun Hamiltonilta kysyttiin kantaa Mercedeksen tallipäällikön Toto Wolffin tuoreisiin kommentteihin. Wolff myönsi Imolan GP:n alla, että hän etsii itselleen korvaajaa.

– En tiedä, että olenko mukana ensi kaudella, joten en murehdi tuota asiaa tällä hetkellä, Hamilton totesi, jatkaen Wolffista:

– Olen ollut täällä pitkään ja ymmärrän täysin sen, jos hän haluaa vetäytyä taka-alalle viettääkseen enemmän aikaa perheensä parissa.

Wolffin povataan siirtyvän Mercedeksen F1-jaoston puheenjohtajaksi. Hänen nykyinen sopimuksensa päättyy tämän kauden jälkeen.

Sama koskee Hamiltonia, joka ei ole allekirjoittanut jatkosopimusta.

– Haluaisin olla sarjassa myös ensi vuonna, mutta mikään ei ole varmaa. Tuolla on monia asioita, jotka kiinnostavat minua, jos puhutaan kilpauran jälkeisistä kuvioista. Saa nähdä, Hamilton jatkoi omasta tilanteestaan.

Ex-F1-kuskin Ralf Schumacherin mukaan hän ymmärtäisi täysin sen, mikäli Hamilton tekisi samanlaisen tempun kuin Nico Rosberg.

Rosberg lopetti F1-uransa sen jälkeen, kun hän voitti maailmanmestaruuden vuonna 2016.

Hamilton johtaa tällä hetkellä MM-sarjaa 85 pisteen erolla ennen tallikaveriaan Valtteri Bottasta.

– Tämä on hänelle jo seitsemäs mestaruus. Menestys on jättänyt jälkensä, Schumacher sanoi Hamiltonista Speedweekin mukaan.

– Kaikki se matkustaminen, kisoihin valmistautuminen ja niin edelleen. Tuo kaikki on vienyt häneltä niin paljon energiaa vuosien saatossa.

Tämän lisäksi Schumacher nosti esille talouspuolen ongelmat.

Mercedes on ollut yksi niistä talleista, jotka ovat ajaneet F1-sarjaan kuljettajien palkkakattoa. Tämä asettuisi tuoreiden näkemysten mukaan 30 miljoonaan euroon.

Samaan aikaan Hamilton on pyytänyt raporttien mukaan 40 miljoonan euron vuosituloja.

– Mercedes ei voi hyväksyä tuota koronapandemian aikana, Schumacher sanoo britin huimasta palkkapyynnöstä.

Mercedeksellä suomalaiskuski Valtteri Bottas allekirjoitti vuoden mittaisen jatkosopimuksen kesällä. Mikäli Hamilton tekisi dramaattisen päätöksen ja lopettaisi, hänen korvaaja olisi hyvin todennäköisesti George Russell. Brittikuski on mukana Mercedeksen juniorikuljettajien ohjelmassa. Huippulupaava Russell ajaa tällä hetkellä Williamsilla.

Lue myös:

    Uusimmat