F1-mestari tietää, miksi Sebastian Vettel on ongelmissa Ferrarilla ja Charles Leclerc ei – "Sen näkee"

Ferrari on ollut yksi tämän F1-kauden isoimmista puheenaiheista. Italialaistalli ei ole ollut normaaliin tapaan kärkitaistossa, vaan jossain aivan muualla. Ferrarin sisällä on nähty myös paha kahtiajako. F1-maailmanmestari Jacques Villeneuve väittää tietävänsä syyn tälle.

Ferrarilla monacolaiskuljettaja Charles Leclerc on noussut jopa palkintopallille tällä kaudella. Hän on kerännyt 85 MM-pistettä. Tällä irtoaa kuljettajien taulukossa viides sija.

Sen sijaan toinen Ferrari-pilotti, Sebastian Vettel, on vasta sijalla 14. Vettel on napannut koko kauden aikana vain 18 pistettä.

Kaksikon välille on syntynyt ajoittain jopa lähes sekunnin vauhtiero. Mutta miksi?

Vuoden 1997 maailmanmestarin Villeneuven mukaan syy on yksinkertainen.

– Ferrari tietää, että Leclerc on heidän tulevaisuutensa kuski. Tässä on käynyt niin, että talli on kuunnellut enemmän häntä, kun he ovat kehittäneet autoaan, Villeneuve sanoi Speedweekille.

– Leclerc ajaa aivan eri tavalla kuin Vettel. Ja sen näkee, ettei Sebastian pysty viemään autoa äärirajoille, Villeneuve jatkaa.

Villeneuve viittaa tällä muun muassa siihen, miten osa kuskeista suosii yliohjaavaa ja osa taas aliohjaavaa autoa.

Vetteliltä kysyttiin asiasta aiemmin. Hän kielsi teorian paikkaansapitävyyden, ainakin osittain.

– En usko, että kyse on siitä, miten kuljettaja pystyy ohjaamaan autoaan. Kuljettajan pitää kuitenkin aina sopeutua siihen, miten auto käyttäytyy. Ihan sama onko kyse karting-autoista vai formuloista. En ole koskaan kokenut ongelmia tuon suhteen.

– Tänä vuonna jotain kuitenkin puuttuu, Vettel totesi.

Lue myös:

    Uusimmat