F1-mestari haukkuu Red Bullin toiminnan lyttyyn: "Sitoo kätemme seuraavaksi 100 vuodeksi"

Red Bullin päätös lähteä muuttamaan Lewis Hamiltonin saamaa rangaistusta oikeusteitse sysää F1-sarjan vaarallisille vesille, toteaa F1-mestari Damon Hill.

Red Bullin mukaan kisan voittaneen Mercedeksen Lewis Hamiltonin saama kymmenen sekunnin aikarangaistus oli liian pieni kolarista, jossa vastapuolena ollut Max Verstappen paiskautui ulos radalta ja joutui kovan tällin jälkeen sairaalaan tarkkailtavaksi.

Red Bullin neuvonantaja Helmut Marko kertoi tiimin löytäneen lakimiesten avulla uusia todisteita, joiden avulla se uskoo pystyvänsä vaikuttamaan Hamiltonin saamaan rangaistukseen.

Vuoden 1996 maailmanmestari Damon Hill joutui itsekin urallaan napit vastakkain muun muassa Michael Schumacherin sääntöjenvastaisen toiminnan kanssa, mutta hänestä Red Bull menee asiassaan liian pitkälle.

– Helmut Marko antoi sellaisen viestin, että he saattaisivat tutkia asian oikeudellista puolta, Hill kommentoi F1 Nation -podcastissa.

– Mutta mihin päädyt moottoriurheilussa, jos hommaat asianajajat haastamaan toisiaan joka kerta, kun autot kolaroivat kisoissa? Sehän sitoo kätemme seuraavaksi 100 vuodeksi, Hill lyttää.

Hill näkee asiassa mahdollisuuden jopa siviilikanteille, jos radalla tapahtuu loukkaantumisia. Silloin laji menettäisi luonnettaan, jos kisatilanteita aletaan tulkita rikosoikeuden näkökulmasta.

– Näkemykseni on ollut aina se, että kun astut areenalle, sinun täytyy hyväksyä ja ymmärtää sen areenan ehdot ja käyttäytymissäännöt.

– Kyse on gladiaattoreista. Joku loukkaantuu, joko henkisesti tai fyysisesti. Näitä asioita tapahtuu, kun laitat autot vastakkain radalle tuossa vauhdissa, ja kun kuumapäiset nuoret miehet haluavat olla parhaita, Hill jatkaa.

(juttu jatkuu videon jälkeen)

Hill uskoo, etteivät kaikki avainhahmot Red Bullin sisälläkään kannata tapauksen viemistä oikeuskäsittelyyn.

– Minua houkutti soittaa (pääsuunnittelija) Adrian Neweylle, mutta tavallaan tiesin, mikä hänen vastauksensa olisi. Hän on tästä varmasti todella v*****tunut. Hän ei todellakaan pidä siitä, Hill arvelee.

Lue myös:

    Uusimmat