Ex-kuski jyrähtää: Ferrari on tehnyt virheen – nostaa vertailukohdaksi Kimi Räikkösen kauden: "Jos jollain on mahdollisuus"

Entisen Ferrari-kuljettajan Gerhard Bergerin mukaan italialaistalli on tehnyt virheen asetettuaan Sebastian Vettelin etusijalle jo F1-kauden ensimmäisissä kisoissa.

Ferrari linjaili jo kauden alla, että Vettel on tiimin ykköskuski. Se on myös suosinut ratkaisuissaan kokenutta nelinkertaista maailmanmestaria tallin uuden kuskin Charles Leclercin kustannuksella. Viimeksi kauden kolmannen kisan, Kiinan GP:n alkuvaiheilla Ferrari antoi Leclercille tallimääräyksen, jonka myötä monacolaisen tuli päästää Vettel ohitseen.

– Niin paljon kuin pidänkin Sebastianista ja niin paljon kuin arvostan häntä, tässä on poika, joka kykenee voittamaan maailmanmestaruuden, Berger viittasi Leclerciin Motorsport.comin mukaan.

Berger muistuttaa, että ratkaisuissa on huomioitava kauden tilanne. Hän nostaa vertailukohdaksi viime sesongin, jolloin Vettel taisteli maailmanmestaruudesta ja tallin silloinen toinen kuski Kimi Räikkönen oli jäänyt MM-sarjassa taaemmas.

– Viime vuonna, kun olimme Monzassa, (silloinen tallipäällikkö Maurizio) Arrivabene sanoi, että annamme kaiken tapahtua vapaasti. Mestaruustaistelussa oltiin jo menossa loppuvaiheisiin ja oli selvää, että jos jollain on mahdollisuus, se ei ole Räikkönen, se on Sebastian.

– Tuolloin reagoisin toisella tavalla. On kysymys siitä, milloin, ja onko niin, ettei toiselle edes anneta mahdollisuutta voittaa maailmanmestaruutta? En ole sen kannalla, että se tehdään ensimmäisissä kisoissa. 

Berger varoitti, että tällaisella menolla Ferrarilla on pian "kaksi leiriä".

Berger voitti F1-urallaan 10 GP:tä. Ferrarilla hän kaasutteli 1987–89 ja 1993–95.

Lue myös:

    Uusimmat