Ferrarilla suuret suunnitelmat loppukautta varten – "Se on ehdottomasti tavoite"

Ferrarin tallipäällikkö Mattia Binotto ja tähtikuski Charles Leclerc asettavat tallille tiukat tavoitteet loppukautta ajatellen.

Ferrarin kausi on ollut tähän mennessä suuri pettymys. Vielä viime kaudella italialaistalli taisteli tiukasti Mercedeksen ja Red Bullin kanssa osakilpailuvoitoista ja paalupaikoista, mutta tällä kaudella talli on valahtanut kauas kärjen taakse.

Tällä hetkellä Ferrari on valmistajien MM-taulukossa vasta sijalla kuusi. Taistelukolmossijasta on tiukkaa, mutta ero edellä oleviin Renaultiin, McLareniin ja Racing Pointiin on yli 30 pistettä. Ferrarin tavoitteena on nousta vielä taistelemaan kolmossijasta.

– Pistetaulukossa nouseminen olisi hienoa. Mutta jos mietimme Imolaa, emme kuroneet piste-eroa umpeen. Hävisimme yhdelle tallille, mutta taisto on tiukkaa. Minusta automme on kehittynyt, joten ainakin yritämme, tallipomo Binotto toteaa GPfansin mukaan.

– Tavoitteemme on kuroa umpeen lisää. Tiedämme, että kisoja on vain neljä jäljellä, joten siitä tulee todella vaikeaa.

Monacolaiskuski Charles Leclerc on tällä kaudella kerännyt valtaosan Ferrarin MM-pisteitä. Leclerc on kuljettajien MM-taulukossa sijalla viisi, vain kymmenen pistettä neljäntenä majailevaa Daniel Ricciardoa perässä.

23-vuotias Leclerc lähtee kauden neljään viimeiseen kisaan vain yksi tavoite mielessään. MM-sarjan nelospaikka.

– Se on ehdottomasti tavoite. Kärkikolmikko on selvästikin epärealistinen ja en usko, että se on edes matemaattisesti mahdollista enää. Neljäs sija olisi hyvä ja haluan tehdä kaikkeni saavuttaakseni sen, vaikka se onkin vaikeaa, Leclerc julistaa.

Lue myös:

    Uusimmat