"Hän yliajaa" – Ferrarin tallipomo jakoi tylyä tekstiä omasta tähtikuljettajasta Sebastian Vettelistä

Ferrarin riveissä nelinkertainen maailmanmestari Sebastian Vettel on ollut vaikeuksissa tällä kaudella. Vettel on jäänyt täysin Mercedes-kuskien jalkoihin, minkä lisäksi hänen uusi tallikaveri Charles Leclerc on ottanut yliotetta tallin sisäisessä väännössä. Nyt Ferrarin nokkamies, tallipäällikkö Mattia Binotto jakoi sangen suoraa tekstiä saksalaiskuskista.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Saksan GP suorana 26.-28.7.
La: Aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Saksan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Viime kaudella, tässä vaiheessa, Vettel johti koko MM-sarjaa. Kotikisassa Saksassa hän ajoi kisan ykköspaikalta seinään. Tästä lähti liikkeelle paha alamäki.

Tällä kaudella sama meno on jatkunut. Esimerkiksi MM-sarjan johtajaan Lewis Hamiltoniin (223) nähden Vettelillä (123) on tasan sadan pisteen ero.

Kauden aikana F1-varikolla on huhuttu muun muassa motivaatio-ongelmista ja siitä, että Vettel saattaisi lopettaa F1-uransa jo tähän kauteen.

Nyt Ferrarin tallipäällikkö Mattia Binotto täräytti sangen suoran mielipiteen siitä, missä Vettel menee juuri nyt.

– Tällä hetkellä hän ”yliajaa”, koska hän yrittää itse paikata auton suorituskykyvajavuuksia. Yleisesti ottaen ei siinä ole mitään vikaa, mitä hän tekee, jos ei ota huomioon niitä hetkiä, joissa hän on tehnyt virheitä. Mutta nekin kuuluvat kilpailemiseen. Hän yrittää hyökätä ja puolustaa. Joissain kilpailuissa se tuo edun, joissain ei, Binotto totesi RTL:lle, viitaten muun muassa Vettelin kolariin kaksi viikkoa sitten Silverstonessa.

Tuolloin Red Bullin Max Verstappen ohitti Vettelin, minkä jälkeen saksalaiskuski törmäsi vauhdilla edessä olleeseen Verstappeniin.

– Sebastian on tehnyt virheitä viime kisoissa. Hän ajoi kyllä muuten hyvin Silverstonessa. Miten sitten voimme auttaa häntä? Mielestäni meidän pitää olla suoria ja rehellisiä. Meidän pitää sanoa se, että odotamme häneltä enemmän. Hän ei ole ollut niin hyvä esimerkiksi aika-ajoissa, mitä hän voisi olla, Binotto jatkoi todella suoraa avautumista.

Teksti on jopa yllättävän karkeaa, sillä aivan joka kerta tallipäälliköt eivät lauo samalla tavalla mielipidettään julki oman kuljettajan tekemisistä. Varsinkaan silloin, jos otteissa on kritisoitavaa.

Binotto kuitenkin uskoo, että Vettel voi nousta suosta.

– Hän on hyvin keskittynyt, rento ja hän ymmärtää hyvin sen, että missä hän voisi parantaa. Olen varma, että hän löytää ne tavat, joiden kautta hän pääsee eteenpäin. 

Lue myös:

    Uusimmat