F1-legenda pääsi seuraamaan lähietäisyydeltä kahta Rosbergia – paljastaa raivostuneensa Kekelle: "Tein selväksi, mikä hänen tehtävänsä on"

Williamsin F1-tallin toinen perustajajäsen Patrick Head, 75, on yksi F1-sirkuksen elävistä insinöörilegendoista. Head työskenteli pitkällä urallaan niin Keke kuin Nico Rosbergin kanssa, ja hän muistelee isää ja poikaa F1-sarjan verkkosivuilla julkaistavan Beyond the Grid -podcastin tuoreessa jaksossa.

Keke Rosberg ajoi Headin alaisuudessa Williamsilla vuodet 1982–1985, ja Nicon aika oli yli 20 vuotta myöhemmin, vuosina 2006–2009.

– Nicossa oli ehdottomasti joitain isänsä piirteitä, mutta en sanoisi, että hän oli yhtä rämäpäinen, Head kuvaili Racingnews365-sivuston mukaan.

– Nico kasvoi erilaisessa ympäristössä (kuin isänsä). Hänen perheensä asui Monacossa. Hän varmasti tunsi monia menestyneitä kuljettajia Monacossa.

Erilaisen perhetaustan lisäksi Rosbergit olivat jossain määrin erilaisia myös työpaikallaan – osittain toki olosuhteiden pakottamana.

– Nico oli laskelmoivampi, ajatteleva kuljettaja. Hän oli kiinnostunut datasta. Kekellä ei ollut aikaa katsoa dataa, sikäli kun meillä oli sellaista hänen aikanaan.

– Nico ei vienyt autoa samalla tavalla kuin isänsä, mutta kun Nico ajoi, renkaat eivät olleet yhtä kestäviä kuin Keken aikaan.

Head myöntää haastattelussa, että Keke Rosberg oli aikanaan ensimmäinen kuljettaja, jolle hän raivostui. Tapaus sattui vuoden 1982 Brasilian GP:ssä ilmenneen erimielisyyden yhteydessä.

– Keke on oman itsensä herra, mutta olin aika sitkeä hänen kanssaan ja tein selväksi, mikä hänen tehtävänsä on.

– Mutta hän oli siis aivan mahtava. Häntä ei voinut kuin rakastaa, sillä radalla ollessaan hän antoi aina kaikkensa.

Lue myös:

    Uusimmat