F1-maailmanmestarilta tylyä tekstiä Valtteri Bottaksesta – jakaa kyseenalaisia syytöksiä suomalaisen niskaan

F1:ssä Mercedeksen suomalaiskuskin Valtteri Bottaksen kausi on alkanut takkuillen. Bottas koki syväsukelluksen Italian Imolassa, kun hän epäonnistui lauantain aika-ajossa. Sunnuntain kisassa Bottas oli mukana kolarissa, joka on herättänyt monenlaisia mielipiteitä. Nyt oman näkökulmansa soppaan tuo F1-maailmanmestari Jacques Villeneuve.

Vuoden 1997 F1-mestari Villeneuve kummastelee Mercedeksen tallipäällikön Toto Wolffin kommentteja. Wolff syytti Imolan GP:n kolarista Williamsin George Russellia, joka osui yhteen Valtteri Bottaksen kanssa.

Russell haki kolaritilanteessa ohitusta Imolan radan pitkän pääsuoran päässä. Edellä ollut Bottas valitsi sisälinjan, minkä myötä Russell teki oman liikkeensä ulkopuolelta.

Russellin auto päätyi radan ulkopuolelle niin, että hän pyörähti Bottaksen auton kylkeen.

Mercedes-pomon Wolffin mukaan Russellin ohitusyritys oli riskialtis. Tämän lisäksi Wolff sätti nuoren britin käyttäytymistä koko kolaritilanteessa.

Villeneuve on Wolffin kanssa täysin eri linjoilla.

– En oikein ymmärrä häntä. Miksi hän syyttää Mercedeksen juniorikuskia Russellia?

– Bottas tiesi tasan tarkkaan sen, että hänen potentiaalinen korvaajansa aikoi ohittaa hänet. Bottas aiheutti valtavan riskitilanteen liikkumalla oikealle, Villeneuve vaahtosi F1-Insider.com:lle.

Villeneuven väite on kyseenalainen, sillä Bottas ei tehnyt tilanteessa liikettä oikealle. Imolan GP:n tuomaristo ei myöskään syyttänyt suomalaista millään tavalla kolarista.

Villeneuven mukaan Bottaksen ”käytöksestä” näkyy valtava painetilanne.

– Eikä tilanne helpotu yhtään, koska hän on yksinkertaisesti liian hidas.

– Jos hän ei olisi, hänen ei tarvitsisi taistella Williamsia vastaan, Villeneuve murjaisee.

Eivätkä Villeneuven haukut tähän lopu.

Villeneuven mukaan Red Bullin uusi kuljettaja Sergio Perez antaa paljon parempaa tukea Max Verstappenille kuin Bottas Lewis Hamiltonille.

– Perez on vasta saapunut Red Bullille ja hän on jo nyt vahvempi kuin Bottas, joka ajaa jo viidettä kautta Mercedeksellä, Villeneuve tylyttää suomalaista.

Villeneuve viittaa kritiikillään Imolan kisan etenemiseen. Bottas jäi sunnuntain kilpailun alkuvaiheilla jumiin Aston Martinin Lance Strollin taakse. Kuivan kelin renkaille vaihdon jälkeen Bottas oli vaikeuksissa kylmillä kumeillaan. Tämä johti siihen, että Russell pääsi haastamaan hänet.

Lue myös:

    Uusimmat