Entiseltä F1-kuskilta törkeä kommentti Kimi Räikkösestä – haluaa Jäämiehen ulos F1-sarjasta

Entinen F1-kuski Giedo van der Garde tylyttää Kimi Räikköstä viittaamalla tämän ikään. Hänen mukaansa 40-vuotiaan Alfa Romeo -kuljettajan tulisi ymmärtää lähteä F1-sarjasta.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Unkarin GP suorana 17.-19.7.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55, 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Unkarin GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Caterhamin F1-kisakuskina vuonna 2013 toiminut van der Garde on sitä mieltä, että nuorille kuskeille tulisi antaa mahdollisuuksia formula ykkösissä. Vuoden 2007 maailmanmestari Räikkönen on tätä nykyä kuninkuusluokan vanhin aktiivikuljettaja, eikä ole varmaa, haluaako hän jatkaa formula ykkösissä vielä ensi vuonna.

– Ei noita vanhoja äijiä enää. Kimin täytyy lähteä, eikä Fernandon (Alonso) pitäisi tulla takaisin lainkaan, van der Garde tylytti GPUpdate.netin haastattelussa.

Alonso, 38, palaa formula ykkösiin ensi vuonna Renault'lla, jonka ohjaimissa hän voitti aikoinaan kaksi maailmanmestaruuttaan.

– Jos minä olisin Alonso, en haluaisi tätä lainkaan. Hän palaa Renault'lle kolmannen kerran ja on nyt vielä aiempaa vanhempi. Annetaan hänen keskittyä IndyCariin ja Dakariin, van der Garde moukaroi.

Viimeksi Alonso on toiminut F1-kisakuskina vuonna 2018, jolloin espanjalainen ajoi McLarenilla.

Nico Hülkenbergillekin tyrmäys

Yhtenä mahdollisena F1-sarjaan palaajana on väläytelty 32-vuotiasta saksalaiskuski Nico Hülkenbergiä, joskin potentiaaliset tallipaikat alkavat käydä vähiin.

– Olen ollut yhä hänen kanssaan yhteyksissä ja hän on sanonut, että hän tekee töitä paluun eteen. 

Van der Garden mukaan kuitenkin jopa Hülkenbergin olisi parempi pysyä sivussa ikänsä myötä.

Alankomaalaiselle voisi huomauttaa, että esimerkiksi Mercedeksen Lewis Hamiltonilla on ikää 35 vuotta ja kuusinkertaisen maailmanmestarin meno on yhä hurjaa, kuten tuorein viikonloppukin Itävallassa osoitti.

Lue myös:

    Uusimmat