Max Verstappenista ylistävä Michael Schumacher -vertaus – "Pystyy samaan tällä autolla"

Max Verstappenin viime vuosien ylivoima tallitovereitaan vastaan johtuu ainakin osittain Red Bull -auton äärimmäistä taitoa vaativasta ajettavuudesta, arvioi tallipomo Christian Horner, joka näkee hollantilaissuojatissaan paljon samaa kuin 90-luvun Michael Schumacherissa. 

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Venäjän GP suorana 25.-27.9.
Pe: 1. harjoitukset klo 10.55, 2. harjoitukset klo 14.55
La: 3. harjoitukset klo 11.55, aika-ajot klo 14.55, ennakkotunnelmat klo 14.00
Su: Venäjän GP klo 14.05, ennakkotunnelmat klo 13.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Max Verstappen nousi Red Bullin ehdottomaksi ykköskuskiksi kauden 2018 jälkipuoliskolla jätettyään Daniel Ricciardon varjoonsa. Tämän jälkeen Pierre Gasly ja nykyinen tiimitoveri Alexander Albon ovat katselleet Verstappenin perävaloja Red Bull -autoissa. 

Horner uskoo, että Verstappen on vain hallinnut Red Bull -auton haasteellisuuden kollegoitaan etevämmin. Itävaltalaistallin menopeli on pitänyt säätää äärirajoille, jotta sillä voisi haastaa ylivoimaisen Mercedeksen edes ajoittain. 

Horner näkee Verstappenissa yhtäläisyyden Michael Schumacherin kykyyn hyökätä mutkiin. 

– Kun Michael Schumacher ajoi Benettonilla 90-luvun puolivälissä, ei ollut montaa tiimitoveria, jotka pystyivät ajamaan autoa samalla tavalla kuin hän. Mielestäni Max pystyy samaan tällä autolla, Horner kommentoi ESPN:lle. 

– Autossa on nyansseja, jotka hän pystyy hallitsemaan. Ne eivät saa häntä tolaltaan. Kun taas Pierren, Danielin tai Alexin kohdalla ne vaikuttavat ajoittain. Keskitymme siis siihen, että pyrimme vähentämään auton herkkyyttä. 

Viime kaudella Verstappen voitti tallitoverinsa (Gasly ajoi 12 kisaa, Albon yhdeksän) pistein 278-139. Tällä sesongilla hän johtaa Albonia pistein 110-63

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja