F1-kisaan otetaan valtava määrä yleisöä – Lewis Hamilton epäröi järjestäjien päätöstä: "Vähän kaksijakoiset tunnelmat"

Formula ykkösten MM-sarja ottaa heinäkuussa lisää kierroksia, kun kisakalenteriin kuuluva Britannian gp Englannin Silverstonessa saa luvan ottaa yleisöä täysimääräiset 140 000 katsojaa.

Asiasta pääsivät yhteisymmärrykseen Silverstonen kisajärjestäjät ja Britannian hallitus. Kysymyksessä on katsojamäärältään suurin urheilutapahtuma Britanniassa sen jälkeen, kun koronapandemia alkoi alkuvuodesta 2020.

Viime vuonna MM-sarjan kaksi Silverstonen F1-kilpailua ajettiin tyhjille katsomoille. Tänä vuonna MM-sarjan kahdessa seuraavassa kisassa Itävallan Spielbergissä katsomoon otetaan kilpailuun 15  000 katsojaa, kuten viime viikonloppuna Ranskassa.

F1-mestari Lewis Hamilton ei ole aivan varma, mitä ajatella Britannian GP:n yleisöpäätöksestä.

– Minulla on vähän kaksijakoiset tunnelmat. Olen todella innoissani siitä, että saan nähdä ihmisiä ja nähdä brittifaneja, koska he ovat koko kauden paras yleisö, Hamilton kommentoi torstain lehdistötilaisuudessa.

– Toisaalta katson tietysti uutisia ja tiedän, että luvut ovat lähteneet massiivisesti nousuun Britanniassa. Siltä kantilta olen huolissani ihmisistä. Rokotusluvut ovat hyviä, ja sairaaloissa on vähemmän väkeä, mutta minusta se tuntuu vähän ennenaikaiselta. Ei se ole kuitenkaan minun asiani. Toivottavasti opimme siitä jotain, hän jatkoi.

Jalkapallon miesten EM-turnauksen välierissä ja loppuottelussa Lontoon Wembleyllä ilmoitettu yleisökiintiö on 60 000 katsojaa. Wimbledonin tennisturnauksen kaksinpelifinaaleihin heinäkuussa on tarkoitus ottaa 15  000 hengen täysi katsomo.

Formula 1:n Britannian gp-kisa ajetaan Silverstonessa 18. heinäkuuta.

Lue myös:

    Uusimmat