Odotettu F1-kisa peruuntuu todennäköisesti kokonaan – ”Sarjan johto melkein mahdottoman tilanteen edessä”

1:45
Hollannin Zandvoortissa oli tarkoitus ajaa vapun jälkeen F1-kisa ensimmäistä kertaa 35 vuoteen.

Alankomaiden hallituksen linjaus yleisötapahtumien perumisesta aina syyskuun alkuun asti tarkoittaa mitä todennäköisimmin, ettei F1-kalenteriin palaavaa Hollannin GP:tä ajeta tänä vuonna lainkaan, myöntää tapahtuman urheilujohtaja Jan Lammers.

Hollannin GP:n oli tarkoitus palata 35 vuoden jälkeen F1-osakilpailuiden joukkoon vapun jälkeisenä viikonloppuna, mutta tapahtumaa jouduttiin jo aiemmin lykkäämään eteenpäin koronaviruspandemian takia.

F1-kaudesta on jo peruttu kymmenen kisaviikonloppua, mutta esimerkiksi Itävallassa ja Britanniassa on kaavailtu mahdollisuutta ajaa kisoja ilman yleisöä. Hollannin GP:n urheilujohtajan Jan Lammersin mukaan tähän ei ryhdytä ainakaan Zandvoortin radalla.

– Meidän täytyy odotella ja katsoa, mitä mahdollisuuksia meillä on, mutten usko, että se olisi mahdollista vielä tänä vuonna, Lammers toteaa De Telegraaf -lehdelle.

Hollantilaiset olivat kuumeisesti odottaneet omaa kisaansa Max Verstappenin noustua F1-sarjan kuumimpien nimien joukkoon. Red Bull -kuski on vetänyt perässään valtavia fanijoukkoja muun muassa Itävallan, Belgian ja Saksan osakilpailuihin.

Euroopan hallitusten tehdessä linjauksia yleisötapahtumien perumisesta pitkälle kesään tai jopa syksyyn asti ajaa F1-sarjankin erittäin ahtaalle. Lammers ymmärtää kovat sulkutoimet.

– F1-sarjan johto ja Kansainvälinen autoliitto FIA ovat nyt melkein mahdottoman tilanteen edessä saadakseen jotain kalenteriin täksi vuodeksi, Lammers toteaa.

– Haluamme viedä tapahtuman läpi, kuten olimme suunnitelleet, ja olemme myös valmiina uudelleenkäynnistämään sen. Tällä hetkellä se on kuitenkin virus, joka määrää.

– Singaporessakin luultiin aluksi, että he ovat hoitaneet kaiken oikein ja nyt he katuvat sääntöjen höllentämistä, Lammers muistuttaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja