Lewis Hamiltonilta suoraa tekstiä F1-sarjan johdolle – varoittaa tekemästä isoa virhettä: ”En anna sen tapahtua”

F1-sirkus asettuu tulevaksi viikonlopuksi Englantiin, Silverstonen radalle. Legendaarisen kisan kohtalo on ollut enemmän kuin iso kysymysmerkki, sillä F1-sarjan oikeudet omistava Liberty Media ei ole vieläkään julkaissut jatkosopimusta kisan järjestäjien kanssa. Mercedeksen brittikuski Lewis Hamilton ei ole tästä kovin ilahtunut.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Iso-Britannian GP suorana 12.-14.7.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55,
2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Iso-Britannian GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

F1:ssä puhaltavat muutosten tuulet, sillä ensi kaudeksi mukaan tulee kaksi uutta kisaa. Liberty Media on vahvistanut jo aiemmin Vietnamin ja Hollannin kisojen mukaantulon.

Samalla F1-kalenterin kisamäärä pysyy muuttumattomana, mikä tietää sitä, että kaksi nykyistä kisaa saa väistyä uusien tilalta.

Vaaravyöhykkeellä ovat olleet muun muassa Espanjan Barcelona, Englannin Silverstone ja Italian Monza. Kaikki klassikkokisoja.

MM-sarjaa johtava Mercedeksen brittikuski Hamilton ei ole ollut lainkaan mielissään mahdollisuudesta, jossa Silverstone katoaisi F1-kalenterista.

Tulevan GP-viikonlopun alla Hamilton latasi suoraa tekstiä F1-päättäjien suuntaan.

– Tämä on kisarata sen todellisessa merkityksessä. Tämä on GP, jota emme voi koskaan menettää, Hamilton sanoi Sky Sportsin haastattelussa.

– Jos F1 menettää tämän, niin se menettää niin paljon koko olemuksestaan, brittikuski välitti varoitussanat Liberty Median suuntaan.

– Ne hetket, mitä olen täällä, aion taistella (Silverstonen) kisan puolesta. Täällä on isoin yleisö koko kalenterin aikana.

– En anna sen tapahtua, Hamilton julisti.

– Tästä on tullut se tapahtuma, jota odotan ja josta nautin eniten. Kyse on kuitenkin faneista, jotka tekevät täällä ilmapiiristä niin ainutlaatuisen, Hamilton sanoi Silverstonesta.

F1-uransa aikana Hamilton on voittanut kotikisansa viidesti. Tänä viikonloppuna hän tavoitteleekin historiallista kuudetta voittoa.

Hamiltonin johto MM-sarjassa toisena olevaan tallikaveriinsa Valtteri Bottakseen nähden on 31 pistettä. 

Lue myös:

    Uusimmat