F1-kauden topit ja flopit: Räikkösen ja Bottaksen asema hienon kauden varjona – alkukausi naulattava ensi vuonna

MTV Sportin F1-toimitus listaa jokaisen ajetun osakilpailun jälkeen viikonlopun onnistujat ja epäonnistujat. Tällä kertaa Abu Dhabin päätöskisan kunniaksi ääneen päästetään C Moren asiantuntija Ossi Oikarinen.

Jutun ylälaidan videolla Ossi Oikarinen listaa C Moren F1-tiimin valinnat kauden topeista ja flopeista.

F1-kausi 2018 päättyi jälleen Lewis Hamiltonin ja Mercedeksen mestaruusjuhliin selvillä eroilla Sebastian Vetteliin ja Ferrariin, mutta kaiken kaikkiaan kausi oli äärimmäisen jännittävä ja tapahtumarikas.

Oikarinen listaa Mercedeksen lisäksi kauden positiivisten onnistujien joukkoon muun muassa Ferrarin parantuneen suorituskyvyn ja italialaistiimiin salamasiirrolla Sauberilta siirtyvän Charles Leclercin.

Satikutia saavat muun muassa Pirellin renkaat, Valtteri Bottaksen jääminen ilman voittoja sekä loppukaudesta piristyneen Red Bullin luotettavuusongelmat.

Alla kooste siitä, mistä F1-kausi 2018 tullaan muistamaan. Juttu jatkuu videon jälkeen.


Bottas ja Räikkönen kakkosrooleissa omissa talleissaan

Suomalaisittain kaudesta olisi voinut saada paljonkin irti, mutta lopulta Kimi Räikkönen onnistui tuomaan sinivalkoisille ainokaisen voiton. Bottas ajoi paalupaikat Itävallassa ja Venäjällä, Räikkönen Italiassa.

Samaan aikaan kaksikko kuitenkin jäi pahasti tallikaveriensa varjoon. Kysymys kuuluukin, ovatko Räikkönen ja Bottas olleet tiimiensä kakkoskuljettajia? Oikarinen vastaa:

– Jos raa’asti katsotaan pisteiden perusteella, niin ovat. Mutta ne syyt, jotka ovat olleet taustalla – esimerkiksi Ferrari alkoi hyvin aikaisessa vaiheessa ajattamaan Vetteliä maailmanmestariksi. Mercedes teki saman valinnan loppukaudesta, että alettiin Hamiltonista tekemään mestaria, Oikarinen listaa.

– Sitä kautta ne suomalaisten mahdollisuudet ajaa voitosta vähän pienenivät. Se on harmittavaa.

– Alkukausi pitäisi saada kuntoon. Bottaksen pitää päästä ensi vuonna heti alkukauden aikana haastamaan Hamilton ja ottaa johto MM-sarjassa. Sitä kautta se urakka helpottuu loppuvuodesta, hän jatkaa.

Kimi Räikkösen ura Ferrarilla päättyi Abu Dhabissa. Alla videolla muistelua Räikkösen komeasta taipaleesta italialaistiimissä:

Lue myös:

    Uusimmat