F1-huhu oli sittenkin totta: Red Bull sai yhteydenoton kokeneelta kuskilta

F1-sarjassa ilman ajopaikkaa jäänyt Nico Hülkenberg otti aiemmista puheistaan huolimatta yhteyttä Red Bulliin, kertoo tiimin kuskipaikoista päättävä neuvonantaja Helmut Marko.

Sarjan kokeneimpiin kuljettajiin lukeutunut Hülkenberg tiesi jo varhaisessa vaiheessa kesällä, ettei hän saa jatkosopimusta Renault’lle. Ranskalaistalli palkkasi nuoren Esteban Oconin tallikaveriksi Daniel Ricciardolle.

Hülkenbergin uskottiin tämän jälkeen tunnustelleen paikkaa useampaan suuntaan, mutta hän kiisti olleensa yhteydessä kärkitalleihin lukeutuvaan Red Bulliin. Nyt Marko kuitenkin kertoo, että keskusteluita käytiin ja nimenomaan saksalaisen yhteydenotosta.

– Aloite tuli Hülkenbergiltä, Marko paljastaa Motorsport-Totalille.

– Siihen aikaan emme tienneet, miten tilanne (Alexander) Albonin kanssa päättyy, joten jätimme sen avoimeksi. Kun valitsimme Albonin, oli selvää, ettei meillä ollut tilaa Hülkenbergille.

Red Bull nosti Albonin ykköstiimiinsä kesätauon aikana, kun Pierre Gasly päätettiin puolikkaan kauden kokemuksen perusteella palauttaa Toro Rosson kuljettajaksi. Jo syyskuussa tallipäällikkö Christian Horner vahvisti, ettei Red Bull ole kiinnostunut Hülkenbergin palveluksista.

Markon mukaan oman juniorin nostaminen oli koko ajan prioriteetti Red Bullille. Tämän takia kokeneen kuskin ottaminen ulkopuolelta tuntui vieraalta.

– Muuten olisimme rikkoneet lupauksemme. Tähän asti olemme ottaneet kuskeiksi vain omasta junioriohjelmastamme. Se antaa junioreillemme paljon luottoa heti siitä lähtien, kun he tulevat meille, Marko perustelee.

– Heidän mahdollisuutensa formula ykkösiin yltämiseksi on siksi suuret. En halua sanoa, ettemme ikinä ota ketään ulkopuolelta, mutta sen täytyy olla silloin huomattavasti parempi (vaihtoehto), Red Bull -pomo kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat