Ferrarin testikuski ilmoittautui tarjolle kuuman F1-paikan täyttäjäksi – sai tallipomolta tylyn suorat pakit

Nykyisin Ferrarin taustavoimiin kuuluva entinen F1-kisakuski Pascal Wehrlein tavoitteli paikkaa Haasin ensi kauden kisatiimissä, mutta tallipäällikkö Günther Steiner kertoo sanoneensa suoran rehellisesti "ei kiitos".

Wehrlein ajoi viimeksi Sauberin kisakuskina kaudella 2017, muttei onnistunut vakuuttamaan sveitsiläistallin auton ratissa. Hän myös menetti paikkansa Mercedeksen kuskiohjelmassa.

Ferrari palkkasi saksalaisen sittemmin simulaattoritiimiinsä, minkä lisäksi Wehrlein on ajanut DTM-sarjaa ja Formula E:tä.

Italialaisvalmistajan moottoreilla kisaa Haas olisi Ferrarin kuskiohjelmaan kuuluvalle kuskille looginen vaihtoehto, mutta amerikkalaistallissa ei Wehrleinia edes harkittu.

– Hän on ollut sarjasta poissa nyt kaksi vuotta. Hän oli paikalla radalla muutama kisa sitten ja tuli tapaamaan minua ja kysyi, olisiko hänelle mahdollisuus, kertoo Haas-pomo Günther Steiner saksalaiselle Starting Grid -podcastille.

– Sanoin, että valitettavasti ei. Siitä syystä, ettei hän ole ollut F1:ssä kahteen vuoteen. Haluamme jonkun, jolla on kokemusta ja on ajanut F1:ssä pitkään, Steiner perustelee.

Haasin kuskeista Kevin Magnussen jatkaa ensi kaudella, mutta Romain Grosjeanin työt ovat mahdollisesti loppumassa koko sarjassa. Hänen tilalleen on kuumimmin ehdolla kokenut Nico Hülkenberg, joka jättää tämän kauden päätteeksi Renault'n tehdastiimin.

– Se päätetään Nicon ja Romainin välillä, vahvistaa Steiner.

– Emme ole vielä tehneet lopullista päätöstä, mutta se tehdään pian, hän lupaa.

Lue myös:

    Uusimmat