Red Bull -pomo paljasti ison syyn, miksi talli valitsi Sergio Perezin – toiselle kuskille viimetipan varoitus

F1-kärkitalli Red Bull muuttaa kuljettajakokoonpanoaan ensi kaudelle, kun Sergio Perez korvaa Alexander Albonin. Perezin lisäksi Albonin tonttia kärkkyi myös Nico Hülkenberg, joka sai tietää kohtalostaan vain hetki ennen isoa julkistusta.

Red Bull teki lopullisen kuljettajaratkaisunsa kauden 2020 päättymisen jälkeen. Talli kertoi, että meksikolaiskuljettaja Perez korvaa Albonin, joka siirtyy kisakuskin paikalta testi- ja simulaattoritehtäviin.

Miksi Red Bull sitten päätyi Pereziin?

Red Bullin neuvonantaja ja kuljettaja-asioista päättävä Helmut Marko paljastaa, että taustalla oli iso kilpailevaan tahoon liittyvä tekijä.

Marko myöntää,, että Red Bull oli erittäin kiinnostunut saamaan tietoa Mercedeksen moottoreista.

– Kokemus puhui hänen (Perez) puolestaan. Hän ajoi niillä moottoreilla monen vuoden ajan. Hän tietää niiden ajettavuudesta ja käyttäytymisestä, Marko sanoi Perezistä Motorsport-total.com:lle.

Moottoritietoa oli oma juttunsa siinä, miksi Red Bull valitsi Perezin saksalaisen Nico Hülkenbergin sijaan.

– ”Hülki” oli viime vuodet Renaultilla. Ja ne kisat, mitä hän ajoi Racing Pointilla ja Mercedeksen koneilla, menivät enemmän totutellessa uuteen autoon kuin datan keräämiseen, Marko mietti, viitaten Hülkenbergin viime kauden tuurauskeikkoihin.

Markon mukaan hän antoi Hülkenbergille ennakkovaroituksen Red Bullin kuljettajavalinnasta.

– Soitin hänelle 10 minuuttia ennen julkistusta ja sanoin, että homma ei nyt valitettavasti toiminut, Marko kertoi.

Lue myös:

    Uusimmat