Mainos

Explorer alamäessä selaimissa - Google hakukoneiden kuningas

Viimeisimmät tilastot paljastavat jälleen verkkomaailman voittajia ja häviäjiä. NetApplications-yhtiön listauksien mukaan Internet Explorer -nettiselaimen pitkään jatkunut laskusuunta jatkuu edelleen. Hakukoneiden puolella on puolestaan yksi vahva, jota muut yrittävät seurata.

Explorerin suosio painui entisestään

Internet Explorerin markkinaosuus nettiselaimista on viime kuussa laskenut alle 60 prosenttiin (59,95%). Firefoxin ja Chromen markkinaosuudet ovat puolestaan hienoisessa kasvussa. Firefoxin osuus oli viime kuussa 24,59 prosenttia ja Chromen 6,73 prosenttia. Myös Safarin osuus oli pienessä kasvussa ja se oli viime kuussa 4,72 prosenttia. Operan osuus puolestaan laski 2,30 prosenttiin.

Explorerin alamäki näkyy selvästi jos lukuja verrataan vaikkapa viime kesäkuun vastaaviin markkinaosuuksiin. Tuolloin Explorerin markkinaosuus oli melkein kymmenen prosenttiyksikköä suurempi kuin nyt (68,32%). Firefoxin kasvukäyrä on jäänyt heilahtelemaan viime marraskuusta lähtien vajaaseen 25 prosenttiin.

Selkein voittaja selainten puolella noin vuoden tarkastelujaksolla on ollut Chrome. Vielä viime kesäkuussa Chromen markkinaosuus oli vaivaiset 2,40 prosenttia.

Google hallitsee hakuja

Netin hakukoneiden puolella näkyy selvästi Googlen täydellinen hallinta. Googlen markkinaosuus käytetyistä hakukoneista oli viime kuussa peräti 86,30 prosenttia. Viime kesäkuussa Googlen osuus oli 78,60 prosenttia. Kasvua on ollut siis vajaassa vuodessa lähes kahdeksan prosenttiyksikköä.

Yahoon osuus oli viime kuussa hieman yli viisi prosenttia. Bing ja kiinalaisten Baidu sinnittelevät kolmen prosentin tuntumassa. Suurin putoaja vuoden tarkastelujaksolla on ollut Baidu, jonka osuus on tippunut viime kesästä liki kuudella prosenttiyksiköllä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.