Ex-joukkuekaverit tekivät Mathildelle kunniaa yläkropat paljaana – nyt 21-vuotias norjalainen debytoi MM-kisoissa

Entiset joukkuekaverit tekivät viime syksynä Mathilde Hauge Harvikenille kunniaa, kun hän debytoi Norjan naisten jalkapallomaajoukkueessa. Nyt 21-vuotias norjalaispuolustaja on pelaajana ensimmäistä kertaa MM-kisoissa.

Norjalaislehti Dagbladet raportoi, että Harviken pelasi Suomessa alle 16-vuotiaiden maajoukkueessa muita Pohjoismaita vastaan kesällä 2017. Hän on yksi tuon voittoisan joukkueen kolmesta pelaajasta, jotka ovat mukana Norjan naisten MM-kisajoukkueessa.

MM-turnaus pelataan Australiassa ja Uudessa-Seelannissa 20. heinäkuuta – 20. elokuuta. Norjan urakka käynnistyy huomenna torstaina Aucklandissa ottelulla Uutta-Seelantia vastaan.

Harviken kirjaimin vatsoissa

Monet Norjankin naisten maajoukkuepelaajista ovat pelanneet nuorena poikia vastaan, ja yksi heistä on Mathilde Hauge Harviken. Harvikenin juniorina edustaman Elverumin kehityspäällikkö Anders Bronken kertoi Harvikenin olleen "todella hyvä" ja tarvinneen enemmän kilpailua kuin tyttöjen peleissä oli tarjolla.

Harviken pelasi Bronkenin mukaan paljon poikien otteluita 14-vuotiaasta lähtien ja pärjäsi poikia vastaan. Juniorivuosien joukkuekaverit ovat arvostaneet häntä, eivätkä nuoren naisen myöhemmätkään vaiheet ole jääneet poikajoukkueen pelaajilta huomaamatta.

– Kun hän teki A-maajoukkuedebyyttinsä syksyllä 2022, paikalle saapui useita hänen vanhoja joukkuekavereitaan – jokaisella eri kirjain vatsassa. Yhdessä he kirjoittivat "Harviken", Bronken muisteli.

Dagbladetin artikkelissa on kyseisestä hetkestä otettu katsomokuva, jossa poikien joukkueen pelaajat tekivät hänelle paidattomina kirjain kunkin vatsassa kunniaa.

Isosisko luottaa

Nykyisin Rosenborgia seurajoukkuetasolla edustavaa ja yhdeksän A-maaottelua toistaiseksi tahkonnutta Harvikenia oli lapsuudessa urheilun saralla kirittämässä myös hänen isosiskonsa Johanne Hauge Harviken, joka on sittemmin kisannut maastohiihdossa myös maailmancup-kisoissa.

– Kilpailimme monissa asioissa keskenämme varttuessamme, ja oli luonnolista, että hän hyppäsi varhain tekemään samoja juttuja kuin minä. Olemme nauttineet toistemme seurasta paljon, Johanne Hauge Harviken kertoi.

Pikkusisko on vaikuttanut Johanne Hauge Harvikenin "yllättävän rauhalliselta", vaikka edessä "tulee olemaan täysin uusi ja hieno kokemus".

– Uskon häneen kovasti, Johanne Hauge Harviken viestitti.

Lue myös:

    Uusimmat