Ilman toista käsivartta syntynyt jalkapalloilija debytoi maajoukkueessa: "Unelma kävi toteen"

Jalkapalloilija Carson Pickett on tehnyt erityistä historiaa edustettuaan Yhdysvaltojen naisten A-maajoukkuetta ensimmäisenä raajarikkoisena pelaajana. 

28-vuotias syntyi ilman vasenta kättä ja kyynärvartta, mutta uurtaa tästä huolimatta vakuuttavaa uraa jalkapalloilijana.

Laitapuolustajana pelaava Pickett edustaa seuratasolla North Carolina Couragea. Hän teki hiljattain 100. esiintymisensä Yhdysvaltojen naisten jalkapallon korkeimmalla sarjatasolla. Hänet nimettiin myös liigan kesäkuun tähdistökentälliseen.

Etelä-Carolinassa syntynyt Pickett nousi jalkapallomaailman tietoisuuteen vuonna 2019, kun kuva hänestä ja nuoresta fanista levisi sosiaalisessa mediassa. Myös kuvassa olevalta kannattajalta puuttuu osa hänen vasemmasta kädestään.

Pickett teki maajoukkuedebyyttinsä tiistaina Kolumbiaa vastaan pelatussa ystävyysottelussa. Hän pelasi täydet 90 minuuttia, kun Yhdysvallat voitti 2–0.

Huippumaajoukkueen valmentaja Vlatko Andonovski kehui Pickettiä debyyttinsä jälkeen.

– Carson pärjäsi hyvin viime viikon harjoituksissa oikein hyvin, ja koska Emily Foxin minuutteja olisi hyvä hallita, tunsimme Carsonin olevan hyvä korvaaja. Olen iloinen, että hän pystyi esiintymään hyvin koko 90 minuuttia, Andonovski sanoi.

Pickett kuvaili omia tuntemuksiaan sosiaalisessa mediassa, yksinkertaisesti twiitaten: "Unelma kävi toteen."

Lue myös:

    Uusimmat