Eva Wahlströmin katse nyt ”nyrkkeilyn Ronda Rouseyssa” – suomalaisiskijä odottaa isojen rattaiden lähtevän liikkeelle Yhdysvalloissa

Ratkaisemattomalla ottelulla WBC-liiton MM-tittelin itsellään säilyttänyt Eva Wahlström suunnittelee seuraavaksi kohtaamista nousevan yhdysvaltalaisen tähtinyrkkeilijän Mikaela Mayerin kanssa.

Perjantai-iltana Las Vegasissa tasatulokseen Ronica Joffreyn kanssa päätyneellä Wahlströmillä oli sopimuksessaan optio uusintaottelusta, mikäli menettää tälle mestaruusvyönsä, mutta nyt uusintaa tuskin on tulossa.

– En usko, että sitä pykälää käytetään tähän. Se on tavallaan tarpeetonta, Wahlström totesi heti ottelun jälkeen MTV Urheilulle.

Katse on nimittäin jo isossa nimessä: kovassa nousussa maailman huipulle olevassa 29-vuotiaassa Mikaela Mayerissa.

– Olemme itse asiassa alustavasti puhuneet Mikaela Mayerin kanssa. Mitään ei ole allekirjoitettu, koska ei tietenkään tiennyt, miten tämän ottelun kanssa käy, Wahlström kertoi.

Kaiken kaikkiaan Las Vegasin puolustusvoitto oli Wahlströmin mukaan hänen uransa kannalta iso juttu.

– En ole kuullut ikinä noin paljon huutoa ja kannustusta – ja säilytin vyön. Se, että tein täällä Amerikassa pääottelussa noin näyttävän ottelun, niin tämä pistää todennäköisesti isot rattaat pyörimään täällä.

– Nauroin, että no, olen vasta 38-vuotias, että on mulla aikaa tehdä asioita, Wahlström tokaisi.

Mayer aikoo tehdä naisten nyrkkeilystä ison Amerikassa

Losangelesilaisen Mayerin valovoimaisuudesta kertoo se, että hän kuuluu ainoana naisnyrkkeilijänä maineikkaan Top Rank Boxingin talliin.

Kaikki 11 otteluaan vuonna 2017 käynnistyneellä ammattilaisurallaan voittanut, neljä kertaa vastustajansa tyrmännyt Mayer on 175-senttinen iskijä.

Amatöörinä Mayer otti osaa vuoden 2016 Rion olympialaisiin, mutta koki puolivälierissä tappion venäläiselle Anastasija Beljakovalle. Samassa sarjassa Suomen Mira Potkonen jakoi pronssin juuri Beljakovan kanssa.

Viimeksi Mayer kukisti argentiinalaisen Lizbeth Crespon kesäkuussa Las Vegasissa järjestetyssä otteluillassa. Tuon kamppailun alla Mayer uhosi tekevänsä naisnyrkkeilystä tunnetun Yhdysvalloissa. Hän kertoo tähtäävänsä samaan, mitä UFC-legenda Ronda Rousey teki naisten vapaaottelulle.

– Kyllä, siinä miten hän mursi muurit, loi naisten MMA:n ja teki siitä bisneksen. Näen todellakin itseni tekemässä saman naisten nyrkkeilylle, Mayer totesi TMZ:lle.

Alustava aikataulu saattaisi tuoda Wahlströmin ja Mayerin yhteen loppusyksystä 2019.

Lue myös:

    Uusimmat