Eva Wahlströmin vastustaja voisi olla vaikka hänen tyttärensä – kokeneelta nyrkkeilijältä avartava muistutus isosta erosta

6:33
Eva Wahlström ennakoi videolla ottelua Terri Harperia vastaan.

WBC-liiton mestari Eva Wahlström valmistautuu puolustamaan titteliään 16 vuotta nuorempaa brittiläistä Terri Harperia vastaan. 

Wahlström, 39, saa Sheffieldissä 8. helmikuuta kehään vastaansa 23-vuotiaan Harperin. Mitään yksipuolista riepottelua ei ole silti tulossa, sillä Harper on verrattain nuoresta iästään huolimatta kova tekijä. Hän on voittanut kaikki yhdeksän iskemäänsä ammattilaisottelua. 

– Harper on elänyt yhtä monta vuotta kuin minä olen nyrkkeillyt, Wahlström naurahtaa Pitäjänmäessä Ringside Gymillä pidetyssä tiedotustilaisuudessa. 

Wahlström siirtyi ammattilaiseksi vuonna 2010, jolloin Harper täytti neljä vuotta. 

– Itse olin amatöörinyrkkeilijänä parhaimmillani 23-vuotias. Hän ei ole yhtä kypsä kuin minä, mutta ikäisekseen kyllä, Wahlström arvioi. 

Wahlströmiä huvittaa vedonlyöjien kertoimet, jotka ovat vahvasti Harperin voiton puolella. Henkisesti vahva suomalainen tuskin niistä isoja paineita ottaa. 

– Hän on taitava, hyvin treenattu ja pitkäkätinen likka, Wahlström arvioi tulevaa vastustajaansa. 

Kaksi titteliä jaossa

Harperin ammattilaissaldo on puhdas, mutta kova se on Wahlströmilläkin: 22 voittoa (kolme tyrmäystä), yksi tappio ja kaksi ratkaisematonta. 

Ottelussa on kutkuttava tilanne, koska pelissä on kaksi mestaruustitteliä. Wahlström on WBC-liiton mestaruuden haltija, kun Herper puolestaan pitää hallussaan IBO-liiton vyötä. 

Ottelun jälkeen Wahlströmillä voi olla joko kaksi titteliä – tai ei yhtään. 

– En mieti vöitä, enkä edes itse ottelua. Olen keskittynyt vain treenaamiseen, Suomen naisnyrkkeilyn ykkösnimi kuittaa. 

"Olo virkeä ja räjähtävä"

Ammattilaisnyrkkeilyotteluun valmistautuminen on pahimmillaan tuskainen prosessi, jossa monen liikkuvan osan yhdistely osoittautuu hankalaksi. 

Wahlströmillä palaset ovat loksahtaneet hienosti yhteen. Ottelun päivämäärä on pysynyt melko samana, ja hän on päässyt treenaan otteluun lokakuusta lähtien. 

Välipalana Wahlström kävi hoitelemassa Salossa voiton Consolata Musangatsa pitääkseen ottelutuntumaa yllä. 

Wahlström iloitsee, että hän on päässyt samalle sivulle uuden valmentajansa Risto Juvosen kanssa. Treenien ajoittainen keventäminen on tuonut tehoja irti.

– Olo tuntuu tosi virkeältä ja räjähtävältä, hän kuvailee. 

Valmistautumiseen on tuonut potkua norjalais-espanjalaisen ammattilaisnyrkkeilijän Katherine Thanderzin saapuminen Suomeen kahdeksi viikoksi sparrivastustajaksi. Thanderzia ja Wahlströmiä yritettiin saada saman kehäneliön sisään virallisessa ottelussakin, mutta sopimustarjous ei ollut vielä riittävän hyvä. 

– Eva on todella räjähtävä nyrkkeilijä, joka osaa vaihtaa taktiikkaa sopivasti, hän kehui. 

Harper ottelee kotikulmilla

Wahlström otteli ammattilaisurallaan ensimmäistä kertaa ulkomailla vasta joulukuussa 2018, kun hän hävisi Katie Taylorille kymmeneräisessä ottelussa pisteillä. Viime elokuussa tuloksena oli ratkaisematon Ronica Jeffreytä vastaan Las Vegasissa. 

– Olen kuitenkin otellut amatöörinä ulkomailla paljon, joten sikäli ei uudesta asiasta ole kyse. 

Seuraavaan otteluun tuo kuitenkin erikoisluonteensa, että Harper asuu vain puolen tunnin ajomatkan päässä otteluareenasta, joka toimii jääkiekkojoukkue Sheffield Steelersin kotipelien näyttämönä. 

– Ollaan kuitenkin vastustajan kotikehässä, ja yleisö huutaa aina kun hän lyö. Se voi vaikuttaa varsinkin tuomareihin. 

Lähteekö Wahlström itse täydellä höyryllä heti alkuun vai antaako hän nuoremman kollegansa väsyttää itsensä?

– Iso vahvuuteni on, että minulla on useita taktiikoita. Pystyn vaihtamaan tyyliä sadasosasekunnissa intuitiona. Se on taktiikani, Wahlström sanoo ja väläyttää tavaramerkkihymynsä perään. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja