Eva Wahlströmin voittanut britti teki historiaa – seuravaksi vastaan lajin supertähti? "En voi kuvitella lyöväni esikuvaani kasvoihin"

Eva Wahlström hävisi lauantaina Sheffieldissä käydyssä nyrkkeilyn WBC-liiton maailmanmestaruusottelussa britti Terri Harperille.

Harper, 23, vei ylemmän höyhensarjan ottelun nimiinsä yksimielisellä tuomaripäätöksellä. Hänellä oli jo ennestään IBO-liiton mestaruusvyö, mutta koska kyseessä on pienempi liitto, vasta Wahlströmin nuijiminen ja WBC-vyön saavuttaminen teki hänestä monien silmissä todellisen maailmanmestarin.

The Sunin mukaan Harperista tuli ensimmäinen brittiläinen naisnyrkkeilijä, joka on saavuttanut jonkin neljän suuren liiton (WBA, WBC, WBO, IBF) maailmanmestaruuden ottelemalla. Nicola Adamsia ei oteta tässä yhteydessä huomioon, sillä WBO-liiton vyö luovutettiin hänelle ilman varsinaista MM-ottelua.

Harper uhosi etukäteen jopa tyrmäävänsä Wahlströmin, mutta näin ei käynyt. Wahlströmille toki laskettiin lukua seitsemännessä erässä, mutta suomalainen itse vihjasi kokeneensa tilanteen enemmän horjahdukseksi kiun osumaksi.

– Minulla oli valtavat paineet. Olen 23-vuotias, ja saavutin juuri jotain tällaista. Olen tehnyt historiaa, Harper hehkutti The Sunin mukaan.

– Tämä oli kova taistelu vaikeaa vastustajaa vastaan. Sain voiton.

Wahlström, 39, sai kehuja myös promoottori Eddie Hearnilta.

– Tämän ottelun tunnelma oli pääottelutasoa. Eva on suuri tähti kotimaassaan, ja tämä oli mahtava tarina, Hearn sanoi BBC:n mukaan.

Reilut kaksi vuotta sitten ammattilaisena aloittaneen Harperin saldo on nyt kymmenen voittoa kymmenestä ottelusta. Voitoista viisi on tullut tyrmäyksellä. Monet ovat viemässä häntä seuraavaksi jo naisnyrkkeilyn supertähteä, irlantilaista Katie Tayloria vastaan. Kahden painoluokan mestari voitti Wahlströmin joulukuussa 2018. Ottelu käytiin yhtä painoluokkaa Wahlströmiä ja Harperia ylempänä, kevytsarjassa.

Harper itse suhtautuu Taylor-puheisiin vielä tyynesti.

– En voi kuvitella lyöväni esikuvaani kasvoihin, mutta ehkä jonain päivänä niin voi tapahtua. En yllättyisi, jos minulle sanottaisiin, että kohtaan Katie Taylorin, kun miettii, miten hullua elämäni on ollut sen jälkeen, kun ammattilaisurani alkoi reilut kaksi vuotta sitten. Olisi kunnia jakaa kehä Katien kanssa.






Lue myös:

    Uusimmat