Eva Wahlström tunnusti: "Alan tylsistyä" – haluaa kohdata tähden, joka on otellut 80 000 katsojan edessä

Kuvat: Eva Wahlström ja Melissa St. Vil lehdistötilaisuudessa 0:30

Suomen ammattilaisnyrkkeilyn kirkkain tähti Eva Wahlström kaavailee painoluokan muutosta. Isona tavoitteena on kevytsarjan maailmanmestarin Katie Taylorin haastaminen suurella näyttämöllä.

Wahlström puolustaa WBC-liiton ylemmän höyhensarjan MM-vyötään Helsingissä perjantaina. Vastaansa 37-vuotias suomalainen saa Melissa St. Vilin, persoonallisen haitilaisiskijän.

Video yllä: Wahlström kohtasi haastajansa St. Vilin lehdistötilaisuudessa keskiviikkona.

Wahlströmistä tuli maailmanmestari kolme vuotta sitten, minkä jälkeen hän on otellut seitsemän kertaa ja puolustanut titteliään kolmesti. Uusia MM-vöitä hän ei pystynyt tavoittelemaan, sillä muita painoluokan mestareita ei ole saatu samaan kehään.

Tuntuu siltä, että Wahlströmin ura polkee paikallaan.

– Se on totta. Minulla on tiettyjä vastustajia, joita haluaisin kohdata ihan uteliaisuudesta, mutta kyllä se on niin, että tällä hetkellä minä "vain puolustan mestaruutta". Kyllä minä mentaalivalmennuksessa sanoin jopa ääneen sen, että alan tylsistyä, Wahlström paljasti MTV Sportille lehdistötilaisuudessa.

Suomalaismestari kuitenkin painottaa, että on saavuttanut urallaan sen, mitä on halunnut, mutta poltetta olisi vielä suurotteluun.

"Jos ja kun Taylor-ottelu toteutuu, niin sitä ei kannata tehdä Suomessa, kun täällä ei kuitenkaan edes ymmärretä, kuinka suurta se on."
– Eva Wahlström

Nimikin on mielessä – WBA-liiton kevytsarjan 31-vuotias irlantilaismestari Katie Taylor.

– Kyllä minä näkisin, että vuoden päästä olen vaihtanut painoluokkaa ylemmäs. Siellä on tietysti Taylor, joka olisi minulle hyvä vastustaja.

– Nyt pitää tapahtua jotain – onko se sitten Taylor, joka tarvitaan seuraavaksi haasteeksi? Wahlström puntaroi.

Yhteinen vastustaja

Amatöörinä painoluokkaansa dominoinut Taylor hävisi Rion olympialaisten puolivälierässä Mira Potkoselle, ja pian tämän pettymyksen jälkeen hän vaihtoi ammattilaiseksi. MM-vyön hän nappasi ottelussa Anahi Sanchezia vastaan viime lokakuussa.

Sanchez oli hävinnyt kymmenen kuukautta aiemmin Wahlströmille Helsingissä.

– Se oli Taylorille tiukka ottelu. Kyllä minä näen, että minulla olisi mahdollisuudet voittaakin hänet, Wahlström kommentoi.

Kun Wahlström on otellut pelkästään Suomessa melko vaatimattomien yleisömäärien edessä, Taylor on saanut maistaa megatapahtumien tunnelmaa. Hän teki ammattilaisdebyyttinsä Wembley-stadionilla Anthony Joshuan ja Vladimir Klitshkon MM-illassa. Sanchezia vastaan hän iski taas 80 000 katsojan edessä Principality-stadionilla Cardiffissa, tuolloinkin Joshuan MM-tapahtumassa.

– Taylor-ottelu on sellainen juttu, että jos ja kun se tapahtuu, niin sitä ei kannata tehdä Suomessa, kun täällä ei kuitenkaan edes ymmärretä, kuinka suurta se on, Wahlström pamauttaa.

– Ehkä se on sellainen ottelu, mikä uran jälkeen harmittaisi, jos se jäisi tekemättä.

Video: Wahlström puhui suomalaisen ammattilaisnyrkkeilyn ongelmista Tulosruudussa maaliskuun alussa. Juttu jatkuu alla!

Wahlström tietää, että Taylor on erittäin kiinnostunut kahden painoluokan mestarin yhteenotosta.

– Asiasta on puhuttu eri suhteiden kautta. Eiköhän se jonain päivänä toteudu, katsotaan mitä tapahtuu.

Wahlström elämänsä kunnossa

Perjantaiseen St. Vil -kohtaamiseen Wahlström on valmistautunut itseään säästelemättä. Hän on harjoittelut viime kesästä saakka Turussa hieman uusilla menetelmillä, jotka on räätälöity juuri nyrkkeilijälle.

– Olen vetänyt niin hulluja treenejä, että minulta on tullut itku, Wahlström nauraa.

– Toivottavasti tästä tulee kiitos kehässä. Fysiikka on parempi, keskivartalo on todella paljon vahvempi ja jalatkin ovat vahvistuneet. Sen myötä koko minun nyrkkeily pysyy kasassa paremmin, ja on helpompi olla taitava.

St. Vililtä voi odottaa kehässä mitä tahansa. Wahlström ei halua kuitenkaan keskittyä liikaa persoonalliseen vastustajaansa.

– On helppo lähteä otteluun, sillä kävi miten kävi, en olisi voinut tehdä mitään paremmin. Olen hakenut parhaat sparrivastustajat ja kaikin tavoin valmistautunut huolella, urallaan 21 voittoa ja yhden ratkaisemattoman iskenyt Wahlström summaa.

Lue myös:

    Uusimmat