Mainos

"Eurovaalit huolestuttavat - ei pääministerin toiminta"

Keskustan listoilta europarlamenttiin pyrkivä, MTK:n entinen puheenjohtaja Esa Härmälä sanoo, että pääministeri Matti Vanhanen on hoitanut tehtäviään hyvin.

- Vanhanen saa suurta tunnustusta tavastaan, joilla hoitaa tehtäviään mukaan lukien talouskriisi. En minä näe mitään moittimista, siltä etäisyydeltä kuin minä asioita tarkastelen.

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Timo Kalli kritisoi aamun Turun Sanomissa Vanhasen matalaa profiilia talouskriisin hoidossa. Kallin mielestä Vanhanen on väistänyt vastuutaan ja ollut näkymätön.

Keskustan ehdokasasettelu retuperällä

Pääministerin toimintaa enemmän Esa Härmälää huolestuttaa tulevien eurovaalien tilanne. Härmälän mielestä keskustan ehdokasasettelu ja puoluekoneiston asenne vaaleihin ei ole vielä sillä tasolla, että nykyiset neljä paikkaa turvattaisiin. Tällä Härmälä tarkoittaa sitä, että ehdokasasettelu on puolueella vielä pahasti kesken.

- Puolueet saavat asettaa 20 ehdokasta ja keskusta on asettanut vasta toistakymmentä. Monet muutkin puolueet ovat kuitenkin vielä samassa tilanteessa, Härmälä myöntää.

Puoluevaltuuskunnan kokouksessa puhuttiin menneistä kunnallisvaaleista, sitten puhuttiin tulevista, kaukana edessä olevista eduskuntavaaleista, mutta välissä olevista eurovaaleista ei puhuttu riittävästi, hän harmittelee.

Äänestysprosentti eurovaaleissa on perinteisesti ollut hyvin alhainen. Tämä ei ole vain keskustalainen ilmiö.

- Euroopan asioita ei mielletä riittävän tärkeäksi ja läheisiksi. Parlamentin tärkeä merkitys suomalaisenkin lainsäädännön kannalta ei ole avautunut. Pääministeri Vanhanen on kyllä puhunut eurovaalien puolesta puoluevaltuuskunnan kokouksessa, Härmälä kiittelee.

- Kritiikkini menee puoluetoimistoon ja kenttäorganisaatioon.

Härmälän mukaan perinteinen vaalityö auttaisi eurovaalien "lamassa". Puoluekoneisto kokonaisuudessaan pitää hänen mukaansa virittää kuntoon.

Lue myös:

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.