Mainos

Eurooppa ohitti USA:n laajakaistayhteyksissä

Laajakaistayhteyksien määrä kasvoi vuoden ensimmäisellä neljänneksellä Euroopassa kaksi kertaa nopeammin kuin USA:ssa ja Aasiassa.

Eurooppa ohitti ensimmäisellä vuosineljänneksellä ensimmäisen kerran Yhdysvallat nopeiden laajakaistaisten internetyhteyksien määrässä.

Markkinatutkimusyhtiö Telecom Paperin selvityksen mukaan Euroopan nopeiden laajakaistayhteyksien määrä nousi neljänneksen lopussa 48,0 miljoonaan laajakaistayhteyteen. Yhdysvalloissa nopeita internetyhteyksiä oli 47,5 miljoonaa.

Eurooppa nousi alkuvuonna maailman toiseksi suurimmaksi laajakaistamarkkinaksi ohi Yhdysvaltojen. Eniten nopeita internetyhteyksiä on TelecomPaperin mukaan Aasiassa. Yhtiö arvioi niiden määräksi maaliskuun lopussa 61 miljoonaa eli 39 prosenttia koko maailman laajakaistayhteyksistä.

Laajakaistayhteyksien määrä kasvoi Telecom Paperin mukaan Euroopassa noin kaksi kertaa nopeammin kuin Yhdysvalloissa ja Aasiassa. Nopeinta kasvu oli Alankomaissa ja Tanskassa, jotka ovat lähiaikoina ohittamassa pisimmälle verkottuneen Etelä-Korean laajakaistayhteyksien suhteellisessa määrässä.

Etelä-Koreassa nopeiden internetyhteyksien kasvu on tutkimuksen mukaan lähes pysähtynyt. Maassa oli vuosineljänneksen lopussa 23,9 laajakaistayhteyttä 100:aa asukasta kohti. Etelä-Korea todennäköisesti menettäänkin kärkisijansa kuluvan vuoden aikana.

Euroopassa kuluttajat ovat hyötyneet markkinoiden avaamisesta ja teleoperaattoreiden ja kaapelitelevisioyhtiöiden välisestä rajusta kilpailusta. EU:n televiestinnästä vastaava komissaari Viviane Reding ennusti eilen, että vuonna 2010 yli puolella eurooppalaisista on nopea laajakaistainen internetyhteys.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.