Mainos

Euroopan tulva-alueiden terveystilanne kiinnostaa

Suomalaiset kaipaavat tietoa Keski-Euroopan tulva-alueiden terveystilanteesta. Asiantuntijoiden mukaan vaaraa matkustelijoille ei ole, jos rokotukset ovat voimassa.

Tulvanäkymä Prahasta

Keski-Euroopan tulva-alueille matkustavien kannattaa valpastua käyttöveden sekä kuumentamattomien ruokien ja juomien kanssa. Esimerkiksi tulvaveden kanssa kosketuksiin joutuneet vihannekset ja marjat ovat terveysriski. Perusrokotukset sekä jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotus kannattaa pitää voimassa, jos matkustaa tulva-alueille.

Keski-Euroopan tulvat tuntuvat jo Kansanterveyslaitoksen matkailurokotusneuvonnassa selvästi lisääntyneinä kyselyinä. Terveydenhoitaja Eeva Pekkanen myöntää, että kyselyjä rokotuksista ja Keski-Euroopan terveystilanteesta on tullut paljon. - Kaikki rokotussuositukset ovat ennallaan ja samoin ainahan matkailijalle suositellaan, että on hyvä noudattaa käsi- ja ruokahygieniaa ja ei ainakaan ole haitaksi jos juo pullotettuja juomia, Pekkanen sanoo.

Jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksen lisäksi matkailjan kannattaa varmistaa poliorokotuksen voimassaolo sekä yli kuukauden oleskeluja varten hankkia A-hepatiitti- tai gammaglobuliini-rokote. Infektiolääkäri Peter Klemets Kansanterveyslaitokselta uskoo, että terve järjenkäyttö suojaa matkailijaa. Tulvaveden kanssa ei kannata olla kontaktissa. - Mutta mitään viitteitä siitä, että nyt olisi meneillään tai alkamassa epidemioita ei ole ja seuraamme tilannetta erittäin tarkasti. Jos tulee vähänkin muutosta tähän tilanteeseen niin toki sitten nämä suositukset voivat muuttua, sanoo Klemets.
(MTV3)

(Seitsemän uutiset 22.08.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.