Euroopan parlamentti majoittaa sata koditonta naista toimistoonsa Brysselissä – jättimäiset toimistokolossit kumisevat tyhjyyttään

Miksi jotkut sairastavat taudin vakavammin ja millaisen immuniteetin siitä saa? Näitä asioita emme vielä tiedä koronaviruksesta 5:12
Miksi jotkut sairastavat koronan vakavammin ja millaisen immuniteetin siitä saa?

Euroopan parlamentti on avannut yhden toimistotalonsa ovet kodittomille naisille Brysselissä. Heidät sijoitetaan 1–2 hengen huoneisiin, kertovat BBC ja Belgian yleisradioyhtiö RTBF.

Brysselin keskustassa sijaitseva Helmut Kohl -rakennus avattiin kodittomille keskiviikkona. Yhdessä Euroopan parlamentin kanssa toimivan Samusocial-järjestön mukaan koronaviruksen takia tehdyt rajoitustoimet ovat lisänneet väkivaltaa kodeissa ja ajaneet naisia kaduille.

Toisaalta koronavirus on myös pakottanut monia asunnottomien yömajoja sulkemaan ovensa, koska ne eivät pysty järjestämään vaadittua eristäytymistä ja turvavälejä.

Helmut Kohl -rakennuksessa naiset saavat huoneen lisäksi ruokaa sekä terveyspalveluja. Bryssel tarjoaa hätämajoitusta kodittomille myös osassa kaupungin hotelleita.

Adeline on yksi toimistoon majoittuneista naisista. Hän kertoo asuvansa Brysselissä kadulla aviomiehensä kanssa.

– Poliisi käski meidän pysyä liikkeessä. Kävelimme noin 15 kilometriä joka päivä.

Adeline kiittelee huoneita viihtyisyydestä ja pitää siitä, että huoneessa on vain yksi tai kaksi henkilöä, kun yleensä kodittomien majoissa kuusi naista jakaa huoneen. Hän kritisoi kuitenkin sitä, että hänen aviomiehensä täytyi yhä jäädä kadulle.

Suurin osa Euroopan parlamentin rakennuksista on tyhjillään, sillä valtaosa kokouksista pidetään videoyhteyksien välityksellä.

Rakennuksessa vieraillut Euroopan parlamentin puhemies David Sassoli toivoo kriisin pakottamaan tekemään hyviä tekoja.

– Mielestäni kriisin pitäisi työntää meitä kaikkia, myös instituutioita, näyttämään hyvää esimerkkiä.

Majoituksen tarjoamisen lisäksi Euroopan parlamentin keittiöt valmistavat Brysselin kodittomille tuhat ateriaa päivässä.


Lue myös:

    Uusimmat