Kodittomien turvatalo suljettiin koronatartunnan takia Yhdysvalloissa – asukkaat siirrettiin yöpymään parkkipaikalle

0:54
Las Vegasissa asunnottomat majoitettiin parkkialueelle.

Yhdysvaltain Las Vegasissa asunnottomat majoitettiin parkkipaikalle, kun asunnottomien turvakodissa todettiin koronavirustartunta.

Katolisten hyväntekeväisyysjärjestön ylläpitämä asunnottomien turvakoti jouduttiin sulkemaan, kun turvakodissa todettiin yhdellä asunnottomalla miehellä koronavirustartunta. Yli 500 asunnottomalle jouduttiin keksimään uusi majoituspaikka.

Las Vegasin kaupungin ja Clarkin piirikunnan viranomaiset ratkaisivat ongelman majoittamalla ihmiset baseball-stadion Cash Centerin parkkipaikalle.

Väliaikaisen turvakodin rakentaminen sujui suunnitelmien mukaan. 50 vapaaehtoistyöntekijää rakensi aidatun alueen kodittomille. Lääketieteen opiskelijat auttoivat seulomaan asukkaat ja mittasivat heidän ruumiinlämpönsä.

– Tunnen oloni täällä turvalliseksi, kertoo koditon Denise Lankford.

Pikainen toteuttaminen tuotti haasteita

Rigglemanin mukaan itse stadionia ei voitu käyttämään asunnottomien majoittamiseen, sillä se on varattu sairaaloiden käyttöön, jos niiden potilaspaikkojen kapasiteetti ylittyisi. Parkkipaikalle levitettiin ensiksi alueen peittävä matto, kunnes viranomaiset totesivat siitä olevan enemmän haittaa kuin hyötyä.

– Matto oli terveysriski. Se oli haastava puhdistaa ja desinfioida, joten päätimme luopua siitä ja keksiä jotain muuta, kertoo Las Vegasin kaupungin viestintäjohtaja David Riggleman.

Uusi ratkaisu oli maalata asfalttiin neliön muotoisia alueita. Näin alueella yöpyvät pystyvät pitämään turvavälit välttääkseen koronaviruksen leviämisen.  Alueella yöpyi sunnuntaina yhteensä 117 ihmistä.

Clarkin piirikunnan komissaari Lawrence Weekly haluaa kiittää kaikkia projektissa mukana työskennelleitä vapaaehtoistyöntekijöitä, mutta tapaus on herättänyt myös kritiikkiä. Näyttelijä Alyssa Milano päivitti Twitter-tililleen hämmenyksensä.

– Kodittomat nukkuvat ulkona betonilla, kun samaan aikaan hotellien huoneet ovat tyhjillään.

Weekly muistuttaa myös, että asiaan pitää saada nopeasti ratkaisu. Hänen mukaansa turvakoti ollaan suunnitelmien mukaan avaamassa pian uudelleen, jolloin väliaikainen parkkipaikka-alue suljetaan.

Katso ylhäällä olevalta videolta, miltä välikaikainen majapaikka parkkialueella näyttää.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja