Mainos

Euro aloitti vahvasti New Yorkissa

Euro osoitti eilen vahvuutensa New Yorkin rahamarkkinoilla. Euron dollarikurssi vahvistui päivän mittaan päätyen lopulta lukemaan 1,1827. Myös Aasian markkinoilla euro vahvistui.

New Yorkin valuuttakaupan analyytikot olettavat euron vahvistumisen jatkuvan läpi vuoden. Korkeimmillaan euron uskotaan yltävän noin 1,25 dollariin.

Clinton toivotti euron tervetulleeksi

Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton toivotti eilen euron tervetulleeksi valuuttamarkkinoille. Julkisuuteen antamassaan lausunnossa hän sivuutti pelon, jonka mukaan euro voisi haastaa Yhdysvaltain dollarin maailman tärkeimpänä varantovaluuttana.

Clintonin mukaan menestyksekäs talous- ja rahaliitto, jonka avulla syntyy dynaaminen Eurooppa, on aikaa myöten myös Yhdysvaltojen etujen mukainen.
-Vahva ja vakaa Eurooppa avoimine markkinoineen ja vankkoine kasvuineen on hyvä asia niin Amerikalle kuin koko maailmallekin, Clinton vakuutti.

Aiemmin samana päivänä valtiovarainministeri Robert Rubin toisti samaa mantraa, jonka mukaan eurooppalaisten paras oli myös amerikkalaisten parhaaksi.
(MTV3-STT-Reuters)


Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.