Mainos

EU-virastopaketti esille ensi viikolla?

EU:n puheenjohtajamaa Italia ei ole vahvistanut tietoa, aikooko maa neuvotella muiden jäsenmaiden kanssa EU-virastoiden sijoituspaikoista. Pakettiin sisältyy myös Suomen tavoittelema elintarvikevirasto.

EU

Puheenjohtajamaa Italia ei tänään vahvistanut, aikooko se neuvotella jäsenmaiden kanssa EU-virastojen sijoituspaikoista ensi viikon huippukokouksen yhteydessä. Pakettiin sisältyy Helsingin vuosia tavoittelema elintarvikevirasto, jonka isännyyden haluaisi myös Italian Parma.

Italian puolelta asiasta vastaa Fabio Fabbri, ulkoministeriön Eurooppa-osaston ministeri. Fabbri on aiemmin työskennellyt muun muassa Italian EU-edustuston kakkosmiehenä Brysselissä.

-Fabbria ei ole kuitenkaan nimitetty erityisesti pelkästään virastopakettia ratkomaan, puheenjohtajatiedottaja Lorenzo Fanara kertoi STT:lle.

Italia haarukoi, onko virastojen sijoituspaikoista mahdollista sopia. Päätös tehtäisiin joulukuun huippukokouksessa. Puheenjohtaja saattaa luopua aikeesta, jos edellytyksiä 6-8 viraston paketille ei löydy.

EU:ssa on elintarvikeviraston lisäksi sopimatta muun muassa meriturvallisuus- rajavalvonta- ja ilmailuvirastojen isäntäkaupungit. Italian odotetaan keskustelevan virastopaketista ensi viikon Brysselin huippukokouksen yhteydessä niiden maiden kanssa, jotka ovat ilmoittaneet tavoittelevansa eri virastoja.

Suomi ja Italia ovat olleet yhteydessä lähinnä puhelimitse. Viimeksi pakettia koottiin Belgian johdolla loppuvuonna 2001. Ratkaisuun ei kuitenkaan päästy Laekenin huippukokouksessa, kun Parmaa tukenut pääministeri Silvio Berlusconi esti elintarvikeviraston tulon Helsinkiin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.