Mainos

EU valmistautuu laajenemiseen rakenneuudistuksella

Euroopan unionin toimeenpaneva elin, komissio, tuulettaa rakenteitaan valmistautuen EU:n laajenemiseen. Vastavalittu komissio on tänään vahvistanut, että sen pääosastojen määrää vähennetään ja 365 työntekijää kierrätetään uusiin tehtäviin.

Uudistuksella varaudutaan mm. EU:n itälaajentumiseen, sillä rotaatiossa 64 työntekijää siirtyy laajenemisesta ja 34 oikeus- ja sisäasioista vastaaville osastoille. Molempien toiminnan nopea käynnistys on tärkeää mm. Tampereen lokakuun huippukokoukseen valmistauduttaessa. Erkki Liikasen vastuulle tuleva teollisuuden pääosasto yhdistetään teollisuus-, televiestintä- ja yritystoiminnan yksiköistä. 1060 työntekijästä 210 siirtyy hallinnollisen päällekkäisyyden takia muille osastoille, mutta jäljellejäävät 850 henkeä muodostavat yhden komission suurimmista osastoista.

Rakenneuudistukset tehdään puheenjohtaja Romano Prodin esityksen pohjalta. Muutoksista sovittiin uuden komission ensimmäisessä virallisessa kokouksessa, joka pidettiin Brysselissä.

Prodi kärsi kuitenkin yhden takaiskun, sillä komissaarien tiedotusyksikkö paisuu noin 30 jäseneen entisten 19 sijasta. Prodi oli esittänyt, että komissaareja edustaisi 12-15 tiedottajaa eikä komissaareille tulisi henkilökohtaisia tiedottajia. Edellisessä komissiossa jokaista komissaaria edusti oma tiedottaja, joita on arvosteltu mm. julkisuudella kilpailemisesta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.