Mainos

EU-toimiston piiritys Gazassa päättyi

Euroopan unionin toimistorakennuksen piiritys Gazassa on päättynyt. Profeetta Muhammadin pilakuvien julkaisua protestoineet aseistautuneet palestiinalaismiehet vaativat, että toimisto suljetaan.

Toimisto oli kuitenkin pysynyt kiinni aamusta lähtien, sillä väkivaltaisuuksia osattiin pelätä jo ennalta. Piirityksen jälkeen EU:n komissio ilmoitti kiristävänsä kaikkien Gazassa olevien toimistojensa turvatoimia.

Komission edustaja huomautti, että EU:n työntekijät yrittävät parantaa palestiinalaisten elinoloja, mikä uhkailijoiden olisi hyvä muistaa.

Tiettävästi Islamilainen Jihad- ja Fatah -järjestöihin kuuluvat miehet ammuskelivat ilmaan kiivetessään EU:n tiloja ympäröivien muurien päälle. He myös maalasivat spraymaalilla suuren X-kirjaimen toimistorakennuksen oveen ja kirjoittivat siihen, että rakennus pysyy kiinni, kunnes muslimeille esitetään anteeksipyyntö kuvien julkaisemisesta.

Kaksi palestiinalaisjärjestöä, Al Aksan marttyyrien prikaatit ja Kansan vastarintakomitea, uhkasi aiemmin päivällä ottaa tanskalaiset, norjalaiset ja ranskalaiset kohteikseen palestiinalaisalueilla ja korostivat uhan olevan vakava.

-Eurooppalaisten provokaatiot ovat sijoittaneet eurooppalaisten toimistot ja kirkot tulilinjallemme, sanottiin järjestöjen lausunnossa.

Norja ilmoitti sulkevansa edustustonsa Länsirannalla ja harkitsevansa väkensä evakuointia. Norjalaisviranomaisten mukaan uhka alueella olevia norjalaisia kohtaan on otettava vakavasti.

(MTV3-STT-Reuters-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.