Mainos

EU:n kriisijoukkoja puidaan Brysselissä

Naton pääsihteeri George Robertson on puolustanut suunniteltuja Euroopan unionin kriisinhallintajoukkoja. Hän totesi suunnitelman täydentävän Natoa eikä olevan sille päällekkäinen tai horjuttavan, saati sitten korvaavan sitä.

-Ne, jotka puhuvat yhdestä eurooppalaisesta armeijasta, jolla olisi samanlaiset EU-univormut, kääntävät yksinkertaisesti totuuden päälaelleen, sanoi entinen Britannian puolustusministeri BBC:n radiohaastattelussa.

EU-johtajat sopivat viime joulukuussa Helsingin huippukokouksessa muodostavansa vähintään 60 000 hengen kriisinhallintajoukot vuoteen 2003 mennessä. Niitä tultaisiin käyttämään viime vuoden Kosovon-operaation tapaisissa rauhanturvatehtävissä.

EU:n 15 jäsenmaata kokoontuvat tänään Brysselissä, ja niiden on tarkoitus ilmoittaa hankkeeseen mukaantulevista joukoista ja varusteista. Robertsonin mukaan kokouksessa oli määrä keskustella monikansallisista eurooppalaisista joukoista, jotka voitaisiin mobilisoida yhtenäisinä tai osittaisesti sellaisiin rauhanturva- tai humanitaarisiin tehtäviin, joihin Nato on päättänyt olla osallistumatta.

-Tämä on yksinkertaisesti järkevä projekti, joka on suunniteltu rakentamaan riittävää eurooppalaista kapasiteettia Naton käyttöön, sanoi Robertson.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.