Mainos

EU:n komissio kiirehtii internetin käyttöönottoa kouluissa

EU:n komissio kehottaa unionin jäsenmaiden kouluja ottamaan internetin opetuskäyttöön mahdollisimman nopeasti. Jos koulut eivät tarjoa tietoa tietokoneista ja mahdollisuutta internetin käyttöön, vain rikkaiden vanhempien lapset ja parhaiten varustettujen koulujen oppilaat voivat hyötyä multimedian opetuskäytöstä, sanoi komissaari Edith Cresson Brysselissä tänään. Hänen mukaansa on lisäksi olemassa vaara, että Eurooppa tulee yhä riippuvaisemmaksi amerikkalaisista multimediatuotteista, mikä olisi kova isku Euroopan kulttuuri-identiteetille ja kielelliselle moniarvoisuudelle.

Komission lääke Euroopan tukemiseksi tässä kilpailussa on panostaa kouluihin, tukea eurooppalaista multimediatuotantoa ja kouluttaa opettajia tietokoneiden käytössä. Uutta rahaa ei ole luvassa, mutta Cresson lupasi, että jo aiemmin myönnettyjen noin 570 miljoonan markan määrärahojen käyttöä koordinoidaan entistä paremmin. Yksi tapa internetin käytön lisäämiseksi olisi tukea rahallisesti koulujen yhteyksiä kansainväliseen tietoverkkoon. Cressonin mielestä ei ole kuitenkaan EU:n komission asia määrätä, millä tasolla internetin käyttömaksut ovat.

Komission toimintasuunnitelmassa todetaan, että vain viidellä prosentilla jäsenmaiden kouluista on internetin käyttömahdollisuus. Esimerkiksi Suomen ja Tanskan tavoite on saada kaikkiin kouluihin internet-yhteys vuoteen 2000 mennessä. Presidentti Bill Clinton on asettanut saman tavoitteen Yhdysvalloille.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.