Mainos

EU:n johtoon esitetään yhä presidenttiä

EU:n johtoon esitetään yhä presidenttiä ja ulkoministeriä. Lisäksi halutaan supistaa komission koko 15:een jäseneen.

EU:n tulevaisuuskonventin johto on ehdottanut Brysselissä Euroopan Unionille sekä presidenttiä että pääministeriä. Lisäksi konventti haluaa supistaa komission koon 15:een jäseneen eli kaikki maat eivät saisi tulevaisuudessa omaa komissaaria.

Konventin johto haluaa kehittää EU:lle myös omaa puolustusta, johon osallistuisivat sitä haluavat maat.

Tuomioja arvostelee Giscardia

Ulkoministeri Erkki Tuomiojan mielestä Valery Gisqardin d'Estaingin toiminta ei ole konventin puheenjohtajalle soveliasta. Tuomiojan mukaan Giscardin esitykset presidentistä ja ministereistä eivät myöskään mene läpi. Tuomioja ennustaa, että konventin loppukäsittelystä tulee myrskyisä.

- Lähes 20 maata ilmaisi tämän Ateenan kokouksessa suoraan Giscardille, mutta hän kulkee omaa tietään. Sinänsä kunnioitettavaa jos ihmisellä on vakaumus, mutta ei sopivaa menettelyä konventin puheenjohtajalle jonka pitäisi valmistella sellainen esitys, jonka pitäisi saada mahdollisimman selvän ja yksimielisen tuen. Muulla tavoinhan EU:ssa ei päästä eteenpäin.

- Giscard edustaa tietysti ranskalaista ja eräiden muiden suurten maiden näkemyksiä ja luottaa siihen, että suurten tuella voitaisiin jyrätä tällaisia asioita lävitse. Se ei kuitenkaan ole oikea menettelytapa, ja ennustan, että konventin loppukäsittelystä on tulossa värikäs, etten sanoisi myrskyisä.

Suomi vastustaa Giscardin tekemiä hallinnonuudistusestiyksiä.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 24.04.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.