Mainos

EU-komissio ei salli alkoholipulloihin yleisvaroitusta viinan vaaroista

Komission mielestä yleisvaroitus alkoholin vaaroista viinapullon kyljessä ei ole tarpeellinen. Sen sijaan varoitusta haitallisesta vaikutuksesta sikiön kehitykselle komissio pitää hyväksyttävänä.

Alkaneen vuoden alusta alkoholipullon etiketissä piti olla varoitus alkoholin vaaroista. Eduskunta joutuu muotoilemaan nyt lain varoitusmerkinnästä uusiksi, sillä EU-komissio ei hyväksy suomalaista versiota.

Marraskuussa 2006 eduskunta hyväksyi asiasta lain. Monet pitivät koko ideaa jo silloin holhoavana ja hätävarjelun liioitteluna. Nyt EU-komissio on antanut asiasta oman lausuntonsa ja laki menee uusiksi.

Eduskunnan hyväksymässä etiketissä piti lukea - VAROITUS: Alkoholi vaarantaa sikiön kehityksen ja terveytesi.

Tänään sosiaali- ja terveysministeriölle selvisi, ettei komissio hyväksy tekstiä. Komissio ei hyväksy yleistä varoitusta alkoholin haitallisuudesta terveydelle, vaan loppuosa tekstistä pitää poistaa.

Komissiolla näyttää olevan sallivampi linja kuin Suomen eduskunnalla. Komission mielestä yksi lasillinen ei välttämättä aiheuta vahinkoa.

Sen sijaan varoitus alkoholin vaarasta sikiön kehitykselle hyväksytään. Komissio pitää vaaraa kiistattomana, mutta siinäkin lakia pitää muuttaa.

Suomen pitää sallia myös muiden EU-maiden varoituskäytäntö. Toisin sanoen ei käy, että ulkomaisten panimoiden pitäisi muuttaa varoitussymbolejaan Suomeen tuotaviin pulloihin.

Komission mielestä se merkitsisi lisärasitetta erityisesti pienille ja keskisuurille yrityksille,.

Varoitustarrat siis todennäköisesti tulevat, mutta hallitus joutuu nielemään komission sallivamman linjan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.