Mainos

EU-komissaari: Kännykän käyttö ulkomailla liian kallista

EU:n komissio ryhtyy ylläpitämään verkkosivustoa, jolla vertaillaan unioinin jäsenvaltioiden operaattoreiden hintoja.

Euroopan unionin tietoyhteiskunnasta ja viestimistä vastaava komissaari Viviane Reding vaatii matkapuhelinoperaattoreita laskemaan ulkomailla soitettujen puhelujen hintoja.

Euroopan komission mukaan ulkomailla soitettujen kännykkäpuheluiden hinnat ovat korkeampia kuin ne olisivat tosiasiallisen kilpailun vallitessa. Lisäksi hinnoittelu on komission mukaan sekavaa.

Komissio aikoo ryhtyä syksyllä 2005 pitämään yllä verkkosivustoa, jolla vertaillaan jäsenvaltioiden operaattoreiden verkkovierailujen hintoja. Verkkovierailu tarkoittaa operaattorien välistä järjestelyä, jonka avulla matkapuhelinliittymää voi käyttää ulkomaisessa verkossa. Tavoitteena on lisätä kilpailua sekä hinnoittelun selkeyttä kuluttajan kannalta.

Ulkomailta kotimaahan soittaminen on EU:ssa halvinta Kyprokselta Suomeen suomalaisella liittymällä, 58 senttiä minuutilta. Kalleinta on soittaa Maltalta Puolaan puolalaisella liittymällä, 5,01 euroa minuutilta. Tilanteen muuttumisesta kuluttajaystävälliseen suuntaan on markkinoilla jo merkkejä, muttei komission mukaan riittävästi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.