Mainos

Etkö usko, että osaat? Näin teeskentelet tiesi menestykseen

Englanninkielinen sanonta ”fake it till you make it” viittaa siihen, että unelman saavuttaakseen ei tarvitse osata ja tietää kaikkea

Englanninkielinen sanonta ”fake it till you make it”, vapaasti suomennettuna ”teeskentele, kunnes menestyt” viittaa siihen, että paremman työpaikan tai unelman saavuttaakseen ei tarvitse osata ja tietää kaikkea; osan voi myös heittää niin sanotusti hatusta matkalla. 

Business Insider -lehden videolla Harvardin psykologi Amy Cuddy neuvoo, miten ihminen voi teeskennellä tiensä aitoon menestykseen. Cuddyn mukaan ihmisen täytyy vain olla olematta itsensä tiellä.

– En puhu siitä, että huijaat muita ihmisiä. Heillä ei ole syytä epäillä sinua. Puhun siitä, että huijaat itseäsi, hän kuvaa.

– Muilla ihmisillä ei ole mitään sitä vastaan, että olemme paras versio itsestämme. Olemme itse sen tiellä.

Oletko epävarma taidoistasi? Cuddyn mukaan jokaista uutta, hankalaa tilannetta tulisi lähestyä hieman suuremmalla itsevarmuudella kuin aiempia. Toiminta alkaa vahvistaa itseään: muistat, miten toimit viimeksi, ja toistat vain toimintasi kuten ennenkin.

– Ihmiset alkavat reagoida sinuun kuin olisit itsevarma ihminen. Mitä enemmän käyttäydyt niin, sitä enemmän kehosi ja mielesi vahvistavat tunnetta siitä, että olet voimakas ja itsevarma.

Lopulta asiaa ei enää tarvitse ajatella.

– Sinusta on vain tullut se itsevarma ihminen, joka ansaitset olla!

1:32

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.