Etelään lisää lunta jopa 20 senttiä – pahin pyry lauantaina

Lähipäivien aikana yhä voimakkaampia lumisadealueita tulee maan etelä- ja keskiosaan. Pohjoisessa on pääosin poutaa ja jopa yli 30 asteen pakkasia.

Suomeen saapuu etelästä lumisadealueita päivittäin sunnuntaihin asti. Ajokeli on siis huono useaan otteeseen lähipäivinä.

Tänään torstaina iltapäivällä ja illalla lunta sataa etelärannikolla varsinkin pääkaupunkiseudulta itään. Sadealue liikkuu hitaasti heiketen Itä-Suomen ylle.

Seuraavat lumisateet saapuvat etelärannikolle jo perjantaina päivällä. Sakeimmin sataa Lounais-Suomessa. Sateet heikkenevät maan etelä- ja keskiosassa.

– Loppuviikon voimakkain lumisadealue tulee etelään lauantaina ja yhdistyy edellisten sadealueiden jäännöksiin. Sunnuntaina voi tulla vielä yksi lumisadeannos. Etelä-Suomeen voi loppuviikon aikana sataa vielä 20 senttimetriä lisää lunta, ennustaa MTV3:n meteorologi Pekka Pouta.

Lapissa kireää pakkasta

Kovat pakkaset jatkuvat Lapissa. Selkeillä alueilla lämpötilat ovat -20…-30 asteessa, paikoin alle -30 asteessa. Etelärannikon ja Pohjois-Lapin välillä on jopa 30 asteen lämpötilaero.

Pohjoisessa paistaa ajoittain aurinko. Myös pakkaslumisateet ovat mahdollisia.

Lumisateiden etenemistä ja ennustetta voi seurata MTV3:n sääsivuston sadetutkasta ja viikon säästä. Sivustolla ovat lisäksi muun muassa tiesää ja kelikamerat.

Katso alueelliset ennusteet:

Lue myös:

    Uusimmat