Mainos

Etelä-Savon lentoyhteydet paranevat syksyllä

Lentovuorot Helsingin sekä Etelä-Savon kenttien välillä ovat lisääntymässä syksyllä, kun kotimaan liikenteen talviaikataulut otetaan käyttöön. Mikkeli ja Savonlinna ovat saamassa uuden aikaisen aamuvuoron Helsinkiin ja uuden myöhäisillan vuoron päinvastaiseen suuntaan.

Liikenteen laajennukset parantaisivat merkittävästi yhteyksiä jatkolennoille sekä kotimaahan että Eurooppaan. Suunnitelmien mukaan Air Botnia Oy aloittaisi aamuvuoron Savonlinnasta klo 6. Nykyisin yhtiö liikennöi arkipäivisin kolme lentoa Mikkelin ja Helsingin välillä.

Mikkelistä uusi lentovuoro lähtisi klo 6.35, jolloin kone olisi Helsingissä klo 7.15. Tällöin vuorolta ehdittäisiin hyvin jatkolennoille kotimaahan ja muualle maailmaan.

Helsingistä klo 22.50 lähtevä myöhäisillan vuoro toisi puolestaan matkustajat Mikkeliin klo 23.25 ja Savonlinnaan puolenyön aikaan. Aikataulu takaa sujuvat jatkoyhteydet kotimaasta ja kansainvälisiltä lennoilta Etelä-Savoon. Myöhäisillan kone miehistöineen jäisi yöpymään Savonlinnaan aamun aikaista lähtöä varten.

Mikkelin ja Savonlinnan muut lentovuorot jäisivät ennalleen. Lisävuorot lennettäisiin Air Botnian 19-paikkaisilla Jet Stream -koneilla. Niillä hoidetaan jo nykyiset kolme vuoroa Mikkelin ja Helsingin välillä.

Lentoyhteyksien parantamista on toivonut erityisesti eteläsavolainen elinkeinoelämä. Nykyinen aikataulu ei mahdollista maakunnan liikemiehille riittäviä jatkoyhteyksiä. Tarvetta vuorojen lisäämiseen on tuonut myös lentomatkailun kääntyminen voimakkaaseen kasvuun laman jälkeen.

Mikkelin lentoaseman päällikkö Antti Seppälä arvioi lisävuorojen tuovan lisää lomamatkailijoita Helsingin ja Etelä-Savon välisille lennoille. Ne lennetään myös lauantaiaamuna ja sunnuntai-iltana. Siten eteläsavolaisten turistien ulottuville on tulossa useita viikonlopun charter-lentoja.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.