Mainos

Etelä-Korean työlaki uuteen käsittelyyn

Etelä-Korean presidentti Kim Young Sam ilmoitti yllättäen tänään, että hän vie kiistellyn työlain uudelleen parlamentin käsiteltäväksi. Maan kaksi suurinta ammattiliittoa torjuivat kuitenkin presidentin tarjouksen suoralta kädeltä ja sanoivat, ettei se riitä. Liitot sanoivat jatkavansa mielenosoituksiaan ja vaativat työlain kumoamista heti.

Presidentti kertoi päätöksestään tavatessaan tärkeimmät oppositiojohtajat. Hän sanoi, että työlaki ja niinikään ristiriitoja herättänyt turvallisuuslaki voidaan ottaa uudelleen parlamentin käsittelyyn. Edelleen presidentti kertoi, ettei hän enää vaadi ammattiyhdistysjohtajien pidättämistä. Seitsemän ammattiyhdistysjohtajaa piileskelee poliisia Soulin katedraalissa.

-Luulen, että asiat sujuvat hyvin, jos hallituspuolue ja oppositio alkavat käsitellä lakeja uudelleen parlamentissa, Kim sanoi. Kaksi ammattiliittoa KCTU ja FKTU sanoivat olevansa pettyneitä presidentin kantaan ja vannoivat jatkavansa jo kolme viikkoa kestäneitä mielenosoituksiaan. Etelä-Korean hallitus runnoi molemmat lait läpi parlamentissa 26. joulukuuta.

Parlamentti kutsuttiin koolle aamuyöllä ja lait hyväksyttiin nopeasti opposition kansanedustajien poissaollessa. Hallituksen temppu käynnisti laajat lakot ja mielenosoitukset, jotka ovat johtaneet yhteenottoihin poliisin kanssa. Ammattiyhdistysjohtajia on pidätetty.

Työlaki helpottaa työntekijöiden erottamista ja työaikojen pidentämistä. Turvallisuuslaki taas lisää maan salaisen palvelun valtuuksia.
(STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.